onsdag 31. oktober 2012

Vanilje og eplesnurrer

I går hadde jeg veldig lyst til å prøve ut dette. Tipset fant jeg for lenge siden og har hatt lyst til å lage disse lenge.
Siden min mann skulle lage en kake på søndag lagde vi hjemmelaget vanilje krem. Men når det kom til et stykke hadde vi ikke krem til kaka.
Så istedet for å kaste vaniljen, ville jeg heller bruke den på disse snurrene.

Vanilje og eplesnurrer

Oppskriften på vanlig søt gjærdeig finner du Her

Vaniljekrem

5 dl melk 
3 stk egg 
3 ss sukker 
2 ts potetmel 
1 ts vaniljestang

  • Visp lett sammen melk, egg, sukker, vaniljestang og potetmel i en kjele. 
  •  Varm opp under omrøring, men ikke la kremen koke.  Sett kjelen til avkjøling når kremen er passe tykk.  

  •  Rull ut deigen til et kvadratisk stykke.

  • Smør på med vanilje kremen og legg et lag med eplemos-syltetøy på toppen.

  • Strø på med litt kanel.
 Ferdigstekte snurrer!


 Eplesnurrene nytes med en kopp varm sjokolade. Passer perfekt som innekos nå på vinteren!

2 kommentarer :

  1. disse så kjempe gode ut!! Disse vil jeg prøve, men tror jeg vil bytte ut sylttøyet med små eplebiter:) klem Jeanette

    SvarSlett