Litt om FN-dagen: En dag som blir markert 24.oktober hvert år med møter, kulturarrangementer og utstillinger i etableringen av FN i 1945.
Siden vi er blitt bedt til et arrangement i barnehagen i forbindelse med feiringen av denne dagen, ble vi bedt om å lage en matrett som representerer et land man har tilknytning.
Siden min mann er halvt finsk, lillegutten min kvart finsk, fant vi ut at vi ville lage noe som finnene er kjente for, Karelske piroger.
Karelske piroger
Deigen:
4 dl rug mel
1 dl hvetemel
1- 2 ts salt
2 dl vann
1 ss smør
Grøt (Ordinær risengrynsgrøt):
2 dl grøtris
2 dl vann
1 liter melk
2 ts salt
1 ss smør
- Kok risen som anvist på pakken. La grøten bli kald.
- Kjør alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin.
- Ta deigen over på kjøkkenbenken og del den i 25 deler.
- Sett ovnen på 275 grader i 5-10 min.
- Rull ut emnene til ovale lefser, ca 10 cm i diameter.
- Spre litt grøt oppå og brett litt av deigkanten mot midten.
- Når de er ferdig stekt pensle toppen og bunnen med en blanding av vann og smeltet smør.
høres vanskelig ut.....
SvarSletthar du prøvd det før?
hilsen leser
Har bare prøvd de den ene gangen og det var ganske lett.
SvarSlettPleier og kjøpe fra finland, men ville prøve selv;-)
Dette er ikke vanskelig, men jeg jukser og kjøper ferdigkokt grøt. Mine finske og russiske bekjente serverer med eggesmør på (hakkede hardkokte egg blandet med smeltet smør). Man kan også smøre på smør og legge skiver av kokt egg på. Men de smaker godt naturell også, da! Jeg kjøper også slike i Finland og koser meg med dem i bilen:-)
SvarSletthvor lenge skal de stekes ?
SvarSlett