Men en ting er sikkert nå om høsten, er å våkne opp til nybakt brød en søndag morgen.
På lørdag kveld så sent som kl.20 begynte jeg å bake brød. Hjelpe meg kan dere si, det sier jeg også;0).
Havrebrød
3 dl vann
2 dl havregryn
1 dl melk
50 g gjær
1 ss olje
1 1/2 ts salt
120 g sammalt hvete, grov
325 g hvetemel
- Kok grøt av havregryn og vann. Tilsett melken og bland godt.
- Når grøten er passe lunken tilsetter du gjæren og løser den opp.
- Tilsett olje, salt og melblandingene og elt deigen godt i noen minutter i en kjøkkenmaskin.
- La deigen så heve i 40 min.
- Ta deigen ut av bollen og kna den med hendene og form den til et brød. Legg den så i en brødform og la brødet heve i 40 min til.
- Pensle brødet med melk og strø litt havregryn på toppen.
- Stek brødet på nederste rille i 40 min på 200 C.
Ferdig stekt brød
Ferske brødskiver med brie, klare til å nytes en deilig morgen!
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar