Bunn til to eller tre
2 dl lunkent vann *
Halv pakke gjær
Salt
Sukker
Olivenolje
5 dl hvetemel
*Tips ønsker du ekstra smak, bytt ut vannet med øl f. eks. en stout.
Pizzasaus
Italiensk Passata
Salt
Pepper
Ulike urter som Oregano, basilikum m.m.
Annet fyll
Etter eget ønske. Vi bruker mye tomatskiver, champignon, peperoni, skinke, ananas, ost m.m.
Pizzaovnen vi bruker mye. |
- Bland gjær, salt, sukker og olje i lunkent vann. Elt inn melet og sett deigen til heving på et lunt sted. Når deigen er doblet, er deigen ferdig hevet.
Pizzadeigen under heving. |
- Deigen kan deles inn i tre eller to pizzabunner, avhengig av hvor tykk bunn du ønsker. Lag pizzasausen og speden over bunnene med en skje.
Denne bruker vi ofte som grunnlag til pizzasaus. |
- Legg på de ønskede fyllvariantene med ost på toppen.
Godt fyll er viktig. |
- Pizzaen er nå klar til steking. I pizzaovnen tar det ca. 5 minutter i en vanlig ovn på 225 grader 12-15 min.
Pizza klar til steking |
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar