For min del kunne jeg bare ha laget noen cupcakes eller sjokoladekake, men han ville absolutt at vi skulle lage en fondant-kake. Pluss at min kjære er jo så sær at han ikke liker sjokoladekake;0)
Jeg må bare si at denne kaken er det min mann som skal ha kred for. Han har laget så og si hele kaken alene, jeg har bare hjulpet til med litt småting.
- Fondanten bør du lage noen dager i forveien. Oppskriften finner du Her.
- Grunnoppskriften på sukkerbunn finner du Her.
- Del kaka i tre deler. Et tips er å investere i en kakekutter.
- Visp en pakke kremfløte til krem. Ta av deler av kremen og bland i bringebærsyltetøy.
- Hell kremen over kaka og smør den utover til den dekker hele bunnen.
- Vi hadde opprinnelig tenkt å lage vaniljekrem, men den ble i stedet brukt i snurrene i forrige innlegg. I stedet brukte vi en nødløsning med mango-passion mousse for det andre laget.
- Legg på siste lokket og dekk så kaka med resten av kremen. Dette for at fondanten skal sitte bedre og man lettere skal kunne gjøre korrigeringer hvis man legger på fondanen litt skjevt.
- Kjelv ut fondanten. Det lønner seg og jobbe litt med deigen for å mykgjøre den, slik at den blir lettere å jobbe med.
- Kle kaka med fondanten når du har fått ønsket lengde og størrelse til at den passer over hele kaka og nedover sidene.
- Dekorer kaken etter eget ønske. Denne kaken ble pyntet med BI-logo, laget av blåfarget fondant og bokstaver over. I tillegg ett blått bånd rund kanten av kaken.
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar