søndag 4. november 2012

Grønnsakssuppe med bønner


Helgen er over for denne gang, nok engang. I know helgene går altfor fort, men nå er det ikke lenge til jul. Må si jeg gleder meg egentlig. Alle juletingene jeg skal lage, kaker og gaver, klarer nesten ikke vente.

I helgen var jeg på et kurs i regi av Husfliden i noe som heter Domino-strikk. Veldig gøy og lærerikt å lære nye teknikker.
Her kommer en oppskrift på nok en suppe. Føler supper er litt sånn som hører høsten til. Deilig med noe varmt siden det bare blir kaldere og kaldere ute.

Grønnsakssuppe med bønner

1 ss  smør
1      løk
2      hvitløkbåter
2      gulrøtter
2      selleristenger
400 g  hakkede tomater i boks
1 1/2 dl  rødvin
12 dl grønnsakbuljong, utblandet
1      squash
1 ss   tomatpuré
200 g brune bønner, hermetiske

1 ts    oregano
1 ts    basilikum, tørket
1 ss    hvetemel
3 dl    matyoghurt
1 ts    salt
litt pepper


Smelt smør i en stor kjele over middels varme.
Ha i finhakket løk og hvitløk, gulrot i terninger og stangselleri kuttet i tynne skiver. La det surre i ca. 5 minutter.


 Tilsett hakkede tomater, rødvin (droppes rødvinen tilsettes tilsvarende mengde med buljong) og grønnsakbuljong. La det hele få et oppkok og slå ned varmen.
La suppen stå og småkoke til selleri og gulrøtter er knapt møre - ca. 15 minutter.

Så tilsettes squash kuttet i terninger, tomatpuré, hermetiskebønner og krydder.
La suppen få et oppkok og slå ned varmen.
Bland hvetemel i matyoghurten og rør til melet er godt blandet.
Ha yoghurten i suppen under omrøring og smak til med salt og pepper.
La suppen få et raskt oppkok igjen og slå ned varme.

 Server suppen med brød og en dæsj rømme på toppen!
























Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar