fredag 23. november 2012

Yoghurtbrød

God helg alle sammen!
Denne helgen har jeg sett fram til lenge. På lørdag skal vi nemlig på befaring i rekkuhuset vårt. Gud som jeg gleder meg. Så da blir det å finne frem målebånd og tommerstokk, for her skal det måles lengder og bredder til vinduskarmer.
Så etter turen på lørdag finner vi vel fort ut om sofaen våres og diverse andre møbler vi har er for stort.
Tror jeg skal legge meg tidlig i dag, hihi;0)

Her kommer en oppskrift på et brød som vi fant på GMN sin side. Jeg trikser og mikser alltid på oppskriftene jeg finner da jeg sjelden har alle ting i skapet, men det blir et bra resultat allikevel.

Yoghurtbrød

5 dl vann
5 dl yoghurt naturell
0,5 dl rapsolje
50 g gjær
2 ts salt
2 ss honning
2 dl linfrø
200 g havregryn
200 g sammalt grov rug
1 kg hvetemel

Varm yoghurt, vann og oljen til den blir lunken og rør ut gjæren.


Bland så inn resten av ingrediensene og elt deigen godt.
 La deigen heve i 40 min.

Så tar du deigen ut av bollen og elter deigen på kjøkkenbenken.
Del deigen og form to brød og legg de i hver sin brødform.
Av resten av deigen lager du rundstykker. Sett alt til etterheving i 40 min. 


Pensle så brødene og rundstykkene med melk og strø over med valmuefrø.
Steke så rundstykkene først i midten av ovnen i 12-15 min på 225 C.
Sett så inn brødene når rundstykkene er ferdig og skru ovnen ned til 200 C og stek de i 30-40 min.


 Deilige nystekte brød og rundstykker.
Så det er bare å begynne og bake så du får ferske brød til lørdags morgen!

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar