mandag 19. november 2012

Strimlet svinekjøtt med appelsin og vårløk

Så var helgen over for denne gangen. Fikk da gjort litt og var t.o.m ute i det fine været i går. Tror ikke det har vært en eneste helg på lenge med fint vær.
Så lille gutt fikk lekt seg litt i nabo barnehagen, kjempe gøy å finne de dypeste pyttene.
Så tok vi en tur på Plantasjen og tittet på fuglene, kjempe stas. Der hadde de fått opp all julepynten, så det var gøy å dra av julekulene av treet.
På lørdag hadde vi denne gode "gryten", enkel og lett. Denne fant jeg på matprat.no og har gjort den om til min egen.

Strimlet svinekjøtt med appelsin og vårløk

300 g strimlet svinekjøtt
Pastaskruer
2 ss olje
1 hvitløk
1 bunt vårløk
1 ts fersk ingefær
Saften av en appelsin
2 ss maisstivelse
1 1/2 dl vann
Chili
Salt
Pepper

Kok opp pastaskruene.

Stek det oppskårede kjøttet i litt olje og legg det til side.

Hakk opp vårløken, hvitløken, chili og raspet ingefær. La det frese i noen minutter.


Bland maisenaen i vann til alt er oppløst. Hell det over grønnsakene, sammen saften av en appelsin.

Kok så opp alt sammen og tilsett kjøttet og pastaskruene.
Krydre til med salt og pepper.

Klar til servering!
Denne er enkel og rask å lage. Det eneste jeg savnet var noe litt syrlig. Så kanskje tilsette til sitronsaft eller mer appelsinsaft, hva vet jeg.


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar