søndag 26. august 2012

Bursdagskake til bursdagsbarnet


Denne helgen var det duket for barneselskap til "lille" gutt sin 1 års dag. Så da tenkte jeg at jeg måtte lage en ordentlig kake.
Så forrige helg var vi i Sverige og kjøpe div. utstyr man trenger for å få til denne kule kaka. De kule elefant- og sjiraffutstikkerne er kjøpt på Panduro. Fondanten lagde jeg to dager i forveien og kakebunnen en dag før. Dette for at kake og fondanten må "hvile" før man dekker den.

Sukkerbunn (avlang form)

6  egg
3,75 dl sukker
1,5 dl   potetmel
3 dl      mel
75 g     smør
1,5 dl   vann
2 ss      vanijesukker
4 ts      bakepulver

- Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis.
- Sikt inn det tørre som mel, vaniljesukker, bakepulver og potetmel. Sikt litt og litt inn i eggedosisen og rør det forsiktig inn. Bland det forsiktig inn.
- Hell røren over i en avlang form. Røra blir litt for mye for en rund form.
-Stekes i 200 C i 35-40 min.

Fondant (etter oppskrift fra Cacas)
Bør lages noen dager i forveien

400 g Marsmallows
2 ss vann
600 g melis
75 g matfett

- Legg marsmallowsen og vann i en bolle. Sett det inn i mikroen på full guffe til det har begynt å smelte og ese ut.
- Ta ut av mikroen og rør godt runt.


- Sikt så inn litt og litt melis og rør godt. Rør til du får en fin masse og til den slipper langs kanten av bollen.



- Pakkes så inn i plast og legges på kjøkkenbenken.

Pynting av kake

3 dl fløte
3 ss sukker
- Piskes sammen til en krem.

1 kurv med ferske jordbær
1 pakke vaniljekrem

- Del kaka i tre deler. Fukt lagene med eksempelvis sitronsaft. 
- Første laget pyntes med vaniljekrem, det andre laget med jordbær.



- Dekk så kaka med kremen, pass på at du jevner ut kremen på kaka. Dette for at fondanten skal sitte bedre og man lette skal kunne gjøre korrigeringer hvis man legger på fondanen litt skjevt.


- Kjelv ut fondanten. Det lønner seg og jobbe litt med deigen for å mykgjøre den, slik at den blir lettere å jobbe med.


- Kle kaka med fondanten når du har fått ønsket lengde og størrelse til at den passer over hele kaka og nedover sidene.

- Kutt kanten nederst.


- For å få en pen kant nederst kan de lønne seg å lage et bånd rundt kaken.


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar