mandag 29. oktober 2012

Vårruller

Denne helgen gikk fort som alle andre helger.
Nok en gang ble det litt shopping denne helgen også. På søndag ble det til at vi lagde vårruller, fordi mannen min hadde lagd dette på jobben sin og ville gjerne prøve dette hjemme også.
Vårruller enkelt å lage og supergodt.

Vårruller

400 g kjøttdeig
1 ss rapsolje
4 dl oppstrimelt kål
1 løk
1 revet gulrot
3 ss søt chilisaus
1 ss soyasaus
12 blad filodeig (kjøpes i en butikk med godt utvalg)

Fres finhakket løk i litt olje i en stekepanne. Tilsett strimlet hodekål og stek til den blir myk.

Bland i revet gulrot, chilisaus og soyasaus.

Stek kjøttdeige i litt olje og bland den i gryta med grønnsakene. La blandingen avkjøles litt.

Ta et vårrullflak og fordel 1-2 ss av fyllet på flaket. Rull sammen, slik at de blir små innbakte ruller.

Bruk vann til å "lime" sammen deigen og pensle med olje på toppen.

Stek vårrullene på 225 C i 10 min.
Serveres med ris og litt sweet & soure.

2 kommentarer :

  1. Disse lagde stig og jeg til middag her om dagen. Kjempe godt!

    SvarSlett
  2. Bra dere likte de! Den innpakningsdeigen vi brukte her er ikke helt den man skal bruke, så de ble litt annerledes.

    SvarSlett