torsdag 4. oktober 2012

Gulrotsuppe med ingefær


Høst betyr alt hva høsten har å by på av frukt og grønt. Man forbinder gjerne høsten med fårikål og grønnsakssupper.
I dag valgte jeg å lage denne suppen som jeg fant i Rimi sitt blad "Glad i mat!". Den virket kjempe god, så dette måtte prøves. Jeg har laget min egen vri på den ved å droppe noen ingredienser, så den er ikke helt lik den som står i bladet.

Gulrotsuppe med ingefær

4 gulrøtter
1 løk
2 hvitløksbåter
1 ss olje
2 ss fersk revet ingefær
3 terninger grønnsaksbuljong
10 dl vann
2 dl crème fraiche
salt
Koriander til pynt

  • Skrell gulrot, potet, løk og hvitløk og kutt det i små biter. Surr de så i litt olje til de blir gylne. 
  • Tilsett ingefær og stek dette sammen forsiktig. 
  • Ha i buljong og vann og la suppen koke til gulrøttene er møre. Kjør så suppen glatt med en stavmikser.

  • Tilslutt tilsetter du Créme fraiche og smak til med salt. Pynt så med korianderblader på toppen ved servering.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar