Min mann har vært på styremøte og befaring i det nye sameiet vårt.
Så har jeg kjøpt meg maling til mine kule Jærstoler som jeg skal male om. Mangler bare et bord, men det finner vi forhåpentligvis.
Denne uka har det vært veldig kaldt over hele landet og da blir det til at lille gutt ikke får være så mye ute.
I dag er det heldigvis litt bedre og det er bare noen få grader under 0 C.
Men til dere som ikke føler for å gå ut i dag kan jeg anbefale disse skolebrødene.
Grunnoppskrift hveteboller
100 g sukker
100 g margarin
50 g gjær
4 dl melk
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
ca. 700 g mel
1 boks vaniljekrem (tine)
Varm melken til 37 C og rør ut gjæren.
Tilsett sukker og kardemommen og rør dette ut.
Elt så inn melet og vaniljesukkeret til deigen blir smidig.
Tilsett så romtemperert smør og elt det inn i deigen. Viktig at smøret har stått litt slik at det er mykt nok til å eltes inn.
La deigen heve ca. 1 time.
Rull deigen til små boller og la de etterheve i ca. 30 min.
Dette ble noen store boller, så du kan godt dele opp deigen ytterligere.
Trykk et lite hull i bollene med fingrene og sprøyt opp i kremen.
Sett så bollene i ovnen på 225 C i 15 min.
Ferdigstekte vaniljeboller.
Trodde jeg hadde kokos når jeg skulle ha disse til kaffen, men når alt er blitt ryddet bort, fant vi ikke det.
Så derfor ble det vaniljeboller til kaffen, kokosen kom senere
Denne uka har det vært veldig kaldt over hele landet og da blir det til at lille gutt ikke får være så mye ute.
I dag er det heldigvis litt bedre og det er bare noen få grader under 0 C.
Men til dere som ikke føler for å gå ut i dag kan jeg anbefale disse skolebrødene.
Grunnoppskrift hveteboller
100 g sukker
100 g margarin
50 g gjær
4 dl melk
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
ca. 700 g mel
1 boks vaniljekrem (tine)
Varm melken til 37 C og rør ut gjæren.
Tilsett sukker og kardemommen og rør dette ut.
Elt så inn melet og vaniljesukkeret til deigen blir smidig.
Tilsett så romtemperert smør og elt det inn i deigen. Viktig at smøret har stått litt slik at det er mykt nok til å eltes inn.
La deigen heve ca. 1 time.
Rull deigen til små boller og la de etterheve i ca. 30 min.
Dette ble noen store boller, så du kan godt dele opp deigen ytterligere.
Trykk et lite hull i bollene med fingrene og sprøyt opp i kremen.
Sett så bollene i ovnen på 225 C i 15 min.
Trodde jeg hadde kokos når jeg skulle ha disse til kaffen, men når alt er blitt ryddet bort, fant vi ikke det.
Så derfor ble det vaniljeboller til kaffen, kokosen kom senere
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar