tirsdag 15. januar 2013

Knekkebrød

Helgen kom og gikk. Vi fikk kost oss litt på hytta med litt shopping og handletur til Sverige.På søndag måtte vi dra tidlig hjem for å ordne siste finishen til siste visningen samme dag.
Det kom endel mennesker og endel på liste.

Så kom mandagen og jeg var helt på tuppa. Ned sms'et mannen min og forhørte meg annenhvert sekund om budrunden hadde kommet i gang. I mine øyne gikk det veldig tregt.
Men til slutt kom vi over en viss sum, mannen min var happy hvis vi hadde fått litt mindre enn det vi gjorde, men jeg hadde bare blitt veldig deppa. Men godt over takst kom vi, så veldig fornøyd.

Etter mye "mas" fra min søster om at jeg burde legge ut noe sunt på bloggen min, ble det til at jeg endeligfikk prøvd meg på knekkebrød.

Sunne knekkebrød

2 dl havregryn
2 dl sammalt rugmel, grovt
2 dl solsikkekjerner
2 dl gresskarkjerner
2 dl havrekli
1 dl kruskakli
1 dl linfrø
2 ts salt
7,5 dl vann
Bland alt det tørre sammen i en bolle.Rør litt rundt.

Tilsett så vannet og rør deigen godt. La det svelle i 10 min.

Spre røren over 2 bakeplater med bakepapir. Et tips er å smøre plata med litt olje, slik at papiret ikke beveger seg.

Sett begge brettene til steking på 150 C i 1 time.

Etter en halvtime bytter du om på brettene og samtidig ruter opp deigen til passe avlange firkanter med et pizzahjul.

Legg de på rist til tørking etter steking.


Deilig kvelds, frokost eller lunsj!
Disse var bare rå gode, ikke helt sprøe men ikke så verst;0)

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar