lørdag 5. januar 2013

Grove Scones

scones
Denne uken gikk veldig fort siden det ikke var en hel uke. Det er deilig i blandt med korte uker også.
På torsdag var vi på styremøtet til det nye sameiet vi skal flytte til. Der ble vi kjent med våre kommende naboer, kjempe hyggelige mennesker.
Fikk også valgt min mann inn i styret, da jeg synes det er viktig, tror han selv synes det også.
Så nå gleder vi oss til mandag hvor vi skal på en overtagelsesbefaring. Så får vi håpe at "alt" er som det skal.

Så over til bakingen. Disse scones'ene er enkle å lage og er kanskje litt sunnere enn lyse scones.

Grove scones
125g Sukker
200g Smør
Saft og skall av 1 Appelsin
2.5dl Melk
400g Hvetemel
75gr Sammalt Hvete, Grov
2 ts Bakepulver
1 dl havregryn
1 dl Valnøttkjerner (en neve, grovhakket)
1dl Rosiner


Forvarm ovnen til 220 C og legg et bakepapir på en stekeplate.
Bland sukker, smør og saften fra appelsin i en liten bolle.
Bland sammen mel, havregryn og bakepulver i en større bolle og tilsett så smørblandingen, bland godt.
Hell melken inn i blandingen og rør til du har en jevn deig. Hvis deigen er for flytende, tilsett mer havregryn. Da blir de litt større og blir ikke så flate som noen av mine ble.

Vend inn rosiner og grovhakkede nøtter.
Del deigen inn i ca 12 scones som stekes midt i ovnen i ca 15 - 20min.

Ferdigstekte scones, klare til servering.

Scones med smør og syltetøy slår aldri feil. En god og deilig kveldssnacks eller til kaffekosen:0)

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar