lørdag 29. desember 2012

Jordbærsorbet

Denne julen gikk fort over for våres del.
Etter en fantastisk julefeiring på Trysilfjellet. Med ordentlig hvit jul, det var forsåvidt det i Oslo også, men å feire jul på fjellet har lenge vært min mann sin drøm. Så vi fikk kost oss masse både inne og ute i snøen med lillemann.
Så fikk vi stå på ski den ene dagen. Veldig bra bakker siden det var mye nysnø, men litt tungt også siden det ble fort hauger overalt.
Jul i Trysil
Noen julebilder fra Trysil med lille Edward


Julen kom og gikk for våres del. Det lille vi hadde av pynt, fyker ut av døra i dag. Så i dag prøver jeg meg som interiør-"designer" i mitt eget hus.
Fotografen kommer på onsdag og da må vi prøve oss frem hvordan vi vil ha det på bildene.

Vel nok om det. Siden vi kom hjem fra fjellet på onsdag og jeg følte at, i jula kan man unne seg dessert hver dag. Men siden vi ikke hadde så mye is i fryseren som jeg hadde lyst på, tok mannen min affære og laget is til meg;0)
Det er meg som lager det meste her inne bare så det er sagt, men siden han ville så fikk han lov.

Jordbærsorbet

1 l frosne jordbær
1 dl vann
1/2 dl sukker
2 eggehviter.

Kok opp vann og sukker og la laken koke noen minutter. Deretter avkjøler du.

Ta bærene i en blender og mos de til du får en slush-aktig masse.


Stivpisk eggehvitene.

Vend dem forsiktig inn i bærmassen. Pass på at alt blander seg.

Hell blandingen over i en form eller en bolle og frys den halvferdig i fryseren.
Ta isen ut og rør kraftig sammen.
Så fryses isen helt så den blir klar til servering.
Jordbær

Et serveringstips jeg leste et annet sted var å ta en kule med sorbet i et glass med champagne. En perfekt dessert til nyttårsaften!

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar