fredag 14. desember 2012

Svart senker natten seg........

.........i stall og stue!
Lucia dagen var i går og vi er halvveis i desember alt.
Denne dagen har jeg ventet lenge på. Siden lille gutten min går i barnehage så blir det til at de feirer slike dager. Og jeg har så sinnsykt lyst til å se han med hvit skjorte og sånn stjerne hatt.
Må si jeg ble litt skuffet og oppgitt da info fra barnehagen ikke kom før på tirsdagen om hva de skulle ha med og ha på seg.
Dette kunne de ha sendt ut før helgen slik at alle i ro og mak kunne ha funnet en skjorte og lys.
Lussekatter skulle jeg bake uansett, men siden de stod en lapp i barnehagen om noen ville lage så jeg ja.

Her ser du lille lucia gutten min, eller det heter jo ikke det men stjernegutt eller stallgutten.
Iført en hvit voksen t-skjorte, så han ut som en liten sølvgutt synes nå jeg:0)
Lille Edward skal i Lucia-tog

Lussekatter

200 g smør
7 dl melk
1-2 ts gurkemeie
100 g gjær
2 dl sukker
en klype salt
2 ts kardemomme
16 dl hvetemel

Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melken. Varm den til 37 C.

Smuldre opp gjæren i en bakebolle og hell litt av den varme væsken over. Pass på at all gjæren løses opp.

Hell i sukkeret og det tørre sammen med hvetemelet.
Elt deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin til deigen blir fast og fin.
Sett deigen til heving i 40 min.

Ta så deigen ut på benken og del den i to emner.
Trill deigen til et langt stykke og del opp i passe store stykker.
Så triller du bollene til lange pølser og former de som en S.


Sett inn så rosiner i selve "svingen" på S'en.
Etterhev bollene i 40 min før de setter til steking på 225 C i 10-12 min.


 Ferdigstekte boller.

Bollene nytes med en god julete fra Harrods som ble kjøpt i London i helgen:0)

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar