torsdag 6. desember 2012

Hvit sjokolademoussekake

I går hadde min kjære mann bursdag. Da må man jo selvsagt lage kake til bursdagsbarnet.
Han er at typen som ikke liker noe som har med sjokolade å gjøre. Så var litt usikker på hva jeg skulle lage.
Tenkte jeg ville prøve ut en kake jeg lagde veldig mye før for noen år siden, da jeg personlig digger denne. Den har appelsin i bunnen og blir derfor litt syrlig/søt og passer godt nå i disse juletider. Han likte den faktisk, ikke værst;0). 
Den er hentet fra oppskriften som stod bakpå den Hvite sjokoladen til Freia, du finner den på freihjemmekonditori.no.

Litt mye stress sånn rett før jul for min del, da vi kom hjem fra Edinburgh på søndag. Så hadde min mann bursdag og idag reiser jeg selv til London for å besøke min søster som studerer der.
Så det blir ikke mye blogging eller baking og rydding om dagen.

Hvit sjokolademousskake

Bunn

200 g mandler
200 g sukker
2 egg
1 ss bakekakao
Revet skall av en appelsin

Pisk sammen egg og sukker til en eggedosis. Fin hakk mandlene.
Bland inn mandlene og kakaoen i eggedosisen og bland godt.

Hell røra over i en springform og stek på nederste rille på 175 C i 25 min.

Fyll

200 g hvit sjokolade
4 dl kremfløte
3 eggeplommer

Pisk 3 dl fløte og litt sukker til krem.
Brekk opp sjokoladen og ha den over i et vannbad og smelt sjokoladen.

Bland eggeplommene med 1 dl fløte og varm det opp under oppvarming til det tykner litt.
 Hell den smeltede sjokoladen over i den litt avkjølede eggeblandingen. Deretter vender du forsiktig inn kremen i blandingen.

Hell blandingen over bunnen og sett til avkjølning. Trenger minst 2 timer i frysen hvis du ønsker å få en iskake.
Jeg satte den bare ut på verandaen, det funker nå som det er -10 C ute!

Moussekaken er klar til servering og pyntet med sjokoladedråper.

 

 

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar