torsdag 27. desember 2012

Riskrem med saus

Endelig hjemme etter en fantastisk feiring på fjellet i julen.
Min mann har alltid hatt lyst til å ha en ordentlig hvit jul på fjellet og i år fikk vi leie en hytte gjennom jobben hans på Trysilfjellet.
Noen fine dager med mye snø og litt slalomkjøring ble det også. For ikke å snakke om alle gavene vi fikk til lille mann.
En Note til meg selv til neste år, ikke kjøp gaver selv, han før nok. Tror vi kom hjem med 5 esker lego og myyyyeee annet.

Så over til desserten. Riskrem er noe jeg hr vokst opp med siden jeg var liten. Det er noe vi alltid hadde til dessert på juleaften. Det var likesom barnas dessert og premie til de som fikk mandel i grøten.

Riskrem

2 dl grøtris
4 dl vann
1 l melk

3 dl fløte
2 ss sukker

Kom opp vannet og tilsett så risen.

La den kokes inn til alt vannet er borte.
Hel litt og litt av melken inn mens grøten koker. La den bli litt "tykk" før du heller i mer melk.
Sett grøten til avkjølning, gjerne over natten.

Pisk opp fløten og litt sukker til krem.

Vend så kremen inn i grøten.

Saus (billig og enkle varianten)


Saft
1 ss potetmel
vann

Kok opp saft som vanlig.

Ta litt potetmel og bland sammen med vann og rør dette godt slik at det løser seg opp.
Hell det så opp i saften og gi det et oppkok.

Desserten er klar til servering. Vanligvis lager vi en jordbær eller bringebærcoulis, men siden vi var på fjellet og hadde med oss nok stæsj ble ikke det akkurat prioritert.
Men deilig dessert ble det.


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar