søndag 9. desember 2012

Scampi i kokossaus

Hei alle sammen og God 2.søndag i advent. Tror jeg må vente med å tenne lysene til jeg kommer hjem i morgen.
I dag blogger jeg fra London hvor jeg er på juleshopping hos min søster som bor her. Deilig med litt husmorsferie og shopping.
Gjett om vi har shoppet mye og kost oss masse, og mere shopping skal det bli;0)
 
Så gutta hjemme får klare seg selv, men tror de kommer til å kose seg masse.

4 pers.
ca. 20 scampi (vi brukte kokete scampi)
1 løk
1 rød paprika
3 dl kokosmelk
frisk koriander til pynt
salt
olje til steking


Krydderpasta:
1-2 rød chili
2-3 hvitløkfedd, knust
1 ss finhakket frisk ingefær
2 nellik, støtt
4 kardemommekapsler, støtt eller 1 ts malt
2 ts vindaloo masala pulver eller garam masala
lime eller sitronsaft


Rens chilien for frø og finhakk den. Bland chili, hvitløk, ingefær, nellik, kardemomme og masala godt sammen. Rør inn limesaft til den blir glatt


og tykk pasta.

Skrell scampien men la stjerten sitte igjen. Lag et snitt langs med ryggen på scampien og fjern den sorte strengen, hvis du bruker rå scampi.

Bland sammen scampi og krydderpasta.
La det gjerne marinere en stund i kjøleskapet hvis du har tid.
 

Del paprikaen i to og fjern kjernen, kutt paprikaen i strimler.
Varm litt olje i en stekepanne og stek løk og paprika myk og gyllen.


Ta grønnsakene ut av pannen, tilsett mer olje og stek scampien raskt, så blander du alt sammen igjen.


Krydre med salt, ha grønnsaken tilbake i pannen og tilsett kokosmelken.
La det hele surre i et par minutter.


Pynt med frisk koriander før servering og server med ris.

Tips:

Hvis sausen virker tynn kan den jevnes med litt maisenna

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar