Nå er jeg bare nødt til å begynne å "pynte" og begynne med julebaksten.
I år blir det ikke så mye julepynt, da vi snart skal flytte og vi prøver å rydde unna mest mulig for at takstmann kommer og megler skal ta bilder.
I går var det avslutning for en kjær kollega på jobben som har jobbet hos oss i mange år.
I den anledning tilbød jeg meg å bake kake som alltid. Selv om jeg kom hjem fra London dagen før, så måtte jeg få guttungen i seng og så rett på kjøkkenet, men men.
Denne oppskriften har min mor og min tante alltid laget fra vi var små.
Opp ned kake
Bunn
50 g smeltet smør
0,5 dl sukker
100 g hakkede mandler
Kake
3 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ss kakao
1 dl kokende vann
Fyll
Eggekrem
Begynn med å grovhakk mandlene.
Smelt smøret og bland det sammen med mandlene og sukkeret.
Hell mandelblandingen over i en rund form slik at det dekker bunnen.
Så pisker du egg og sukker til eggedosis.
Sikt så inn hvetemel, bakepulver og kakao og pisk dette godt inn i røra.
På slutten tilsetter du det kokende vannet.
Hell så røra over mandelblandingen.
Stek kaka på midterste rille på 175 C i 45-60 min.
Avkjøl kaken og del den i to. Mandlene vi hadde i bunnen skal nå være lokket på kaka.
Fyll kaken med eggekremen eller vaniljekrem.
Legg lokket på toppen.
Håper kaken falt i smak, da jeg selv ikke fikk smakt på den!
Den kaken så skikkelig snadder ut! Liker godt mandler i bakverk:)
SvarSlettTakk, den er veldig god og rask å lage:0)
SlettMamma pleide alltid å bake den, er kjempe god! Må lage den igjen snart selv:-D søs
SvarSlettJepp, mamma og tante:0)
Slett