onsdag 12. desember 2012

Opp ned kake

Endelig var jeg hjemme igjen. Nå har jeg vært borte to langhelger på rad, først var vi alle sammen i Edinburgh, så dro jeg på alene shopping til London for å besøke søsteren min.
Nå er jeg bare nødt til å begynne å "pynte" og begynne med julebaksten.
I år blir det ikke så mye julepynt, da vi snart skal flytte og vi prøver å rydde unna mest mulig for at takstmann kommer og megler skal ta bilder.

I går var det avslutning for en kjær kollega på jobben som har jobbet hos oss i mange år.
I den anledning tilbød jeg meg å bake kake som alltid. Selv om jeg kom hjem fra London dagen før, så måtte jeg få guttungen i seng og så rett på kjøkkenet, men men.
Denne oppskriften har min mor og min tante alltid laget fra vi var små.

Opp ned kake

Bunn
50 g smeltet smør
0,5 dl sukker
100 g hakkede mandler

Kake
3 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ss kakao
1 dl kokende vann

Fyll
Eggekrem

Begynn med å grovhakk mandlene.
Smelt smøret og bland det sammen med mandlene og sukkeret.

Hell mandelblandingen over i en rund form slik at det dekker bunnen.

Så pisker du egg og sukker til eggedosis.
Sikt så inn hvetemel, bakepulver og kakao og pisk dette godt inn i røra.
På slutten tilsetter du det kokende vannet.

Hell så røra over mandelblandingen.

Stek kaka på midterste rille på 175 C i 45-60 min.
Avkjøl kaken og del den i to. Mandlene vi hadde i bunnen skal nå være lokket på kaka.

Fyll kaken med eggekremen eller vaniljekrem.

Legg lokket på toppen.

 
Håper kaken falt i smak, da jeg selv ikke fikk smakt på den!

4 kommentarer :

  1. Den kaken så skikkelig snadder ut! Liker godt mandler i bakverk:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, den er veldig god og rask å lage:0)

      Slett
  2. Mamma pleide alltid å bake den, er kjempe god! Må lage den igjen snart selv:-D søs

    SvarSlett