tirsdag 25. september 2012

Indisk "aften"


I dag ville vi prøve oss på indisk til middag. Min kjære mann elsker indisk, jeg derimot liker det, men klarer ikke så altfor sterk mat. Denne ble ikke for sterk.
Oppskriften fant vi i et hefte fra Rema 1000 som vi ville prøve ut.
Det ble veldig godt!

Handi Gosht

400 g strimlet fårekjøtt/lam
1 ss ingefær

1 ts kajennepepper
1/4 ss gurkemeie
1 klype kardemomme
2 ts malt pepper



4 ss olje
1 løk
3 fedd hvitløk
1 boks tomater
2 dl yoghurt naturell
salt
  • Kok opp ris
  • Lag krydderblandingen ved å blande revet ingefær med pepper, gurkemeie, og kardemommen.
  • Kutt opp løk og hvitløk og stek det på middels varme. Tilsett krydderblandingen og la dette frese sammen.
  • Ha i kjøttet og la det steke godt til det blir gjennomstekt.
  • Tilsett hermetiske tomater og la gryta koke på middels varme til kjøttet er mørt, ca. 45 min.
  • Rør så inn yoghurten og la det koke videre i ca. 15 min. 
  • Smak til med salt.
Ved siden av kan man servere naanbrød og raita.


Raita

1 agurk
2 dl matyoghurt

salt
1 klype spisskummen
1 klype kajennepepper
Noen blader mynte

  • Rasp agurken på et rivjern. Kan være lurt å legge det i et dørslag for å la vannet renne av.
  • Tilsett salt og pepper i yoghurten og bland inn agurken.
  • Tilsett så hakket mynteblader.
Velbekomme!

1 kommentar :