søndag 30. september 2012

Beef Tikka med Naan

Beef tikka with Naan
Denne helgen laget vi nok en variant av indisk. Denne oppskriften var også inspirert av Rema 1000s oppskriftshefte, men vi modifiserte den en del. Kjøttet skal egentlig marineres, så stekes på spyd. Vi stekte i stedet kjøttet i en panne og lot den koke i marinaden over en time. Her er det mulig å bruke all slags grytekjøtt. I tillegg laget vi helt nydelige Naan-brød.

400 grytekjøtt av storfe.
Ris
Boks med hakkede tomater
Marinade
1 ts malt spisskummen
2 ts Garam Masala
3 ts Tandoori Masala
2 ts Chipotle Pepper (Vi var tomme for Cayenne. Pass på denne er veldig sterk)
1 ss sukker
1 løk
5 fedd hvitløk
1 dl yougturt naturell
Salt
  • Bland først ingrediensense til marinaden i en bolle. Kutt kjøttet opp i biter og bland disse inn i marinaden. La kjøttet marinere 4-6 timer. Det kan følgelig være en fordel å lage marinaden om morgenen, eller dagen før.
Indiske krydder
Gode krydder er viktig.
Ytrefile av storfe
Ytrefile av storfe, kunne egentlig brukt hvilket som helt grykjøtt.
Beef tikka marinade
Kjøttet blandet i marinaden.

  • Stek kjøttet i en panne med olje.
Beef tikka
Steking av kjøttet
  • Når kjøttet er gjennomstekt heller du over resten av marinaden og en boks med hakkede tomater. Etter dette lar du retten koke på svak varme i minst en time. Jo lenger du koker, jo bedre blir den. Blir retten for tykk, kan du spe på med litt vann.
Beef tikka sauce


Hvitløks-naan

Denne oppskriften holder til 4 naan-brød og er satt sammen av flere oppskrifter. Det fine med naan er at du kan variere smaken, enten ved å bake inn ulike kryddersorter, eller pensle brøene før steking med krydret olje. Eksempler er bruk av chili, koriander, ulike indiske krydder m.m.

1,75 dl melk
25 g. gjær
1 ss sukker
1 ts salt
1 ts bakepulver
3 fedd hvitløk
6 ss olje
1 dl youghurt naturell
ca. 300 g hvetemel

Olje til pensling før steking
Stekes på grill på maks grader.

  • Brun først hakket hvitløk i en panne med litt olje. Dette gjør du for å fremheve smaken i hvitløken.
Hvitløks naan
Lunken melk med gjær, salt, sukker og stekt hvitløk.
  • Bruk en kjøkkenmaskin og tilsett først lunken melk, løs opp salt, gjær og sukker i melken. Tilsett også stekt hvitløk. Pass på at røren da ikke blir for varm.
  • Bland inn alle de andre ingrediensene og elt deigen i minst fem minutter til deigen løsner fra bollen er gjevn. Tilsett mer mel om det er for lite.
  • La deigen heve i en og en halv time.
Hvitløks naan
Deigen etter heving.
  • Del deigen i 4 deler og kjevle de ut til dråpeformede tynne skiver. Ja de gjerne etterheve et kvarter.
  • Pensle med olje (her kan du også legge inn krydder av eget ønske)
  • Stek brødene på nest øverste hylle til brødene blåses opp. Du kan gjerne snu brødene for å få stekskorpe på begge sider.
  • Pass på dette skjer meget fort, på under et par minutter. Har du de for lenge, blir de brent.

Ferdig stekt hvitløks naan
Ferdig stekt


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar