I dag har vi vært flinke og gått en tur til Skjennungstua.
Vi parkerte litt nedenfor Tryvann og gikk opp til Tryvannstårnet og ned til Tryvannsstua og videre innover i skogen til Skjennungstua. Der ble det både boller og muffins, de er kjent for sine gode blåbærmuffins:0
Gutta mine:0) |
Så når vi kom hjem fant jeg ut at jeg ville lage rundstykker sånn plutselig.
Så her kommer oppskriften:
Frokostrundstykker
12 stk
25 g gjær
3 1/2 dl lunket vann
1 ss olje
1/2 ts salt
250 g hvetemel
150 g sammalt hvete, grov
- Rør gjæren ut i det lunkene vannet. Tilsett så salt og oljen.
- Ha i sammalt mel og hvetemel og elt deigen til den blir smidig og fast.(jeg måtte tilsette litt ekstra hvetemel for å få den fast).
- Sett deigen til heving på et lunt sted i 30-60 min.
- Ta så deigen ut av bollen og kna den godt. Rull den så ut til en lang pølse og del den opp i små emner.
- Trill dem til rundstykker og la de etterheve i 15 min.
- Pensle på sammenpisket egg og dryss på valmuefrø eller havregryn.
- Rundstykkene stekes så i midten av ovnen ved 225 C i ca. 15 min.
Ferdigstekte klare til å nytes!! |
Så koselig med tur til skjennungstua! Så ut som minsten kosa seg. Vi har vært på ekeberggård i dag, kjempe gøy! Rundstykkene så kjempe gode ut, de skal jeg prøve:-)
SvarSlettTakk, skal kose meg med de til frokost i morgen
SvarSlett