søndag 9. september 2012

Frokostrundstykker


I dag har vi vært flinke og gått en tur til Skjennungstua.
Vi parkerte litt nedenfor Tryvann og gikk opp til Tryvannstårnet og ned til Tryvannsstua og videre innover i skogen til Skjennungstua. Der ble det både boller og muffins,  de er kjent for sine gode blåbærmuffins:0
Gutta mine:0)
Så når vi kom hjem fant jeg ut at jeg ville lage rundstykker sånn plutselig.
Så her kommer oppskriften:

Frokostrundstykker
12 stk

25 g gjær
3 1/2 dl lunket vann
1 ss olje
1/2 ts salt
250 g hvetemel
150 g sammalt hvete, grov

  • Rør gjæren ut i det lunkene vannet. Tilsett så salt og oljen.
  • Ha i sammalt mel og hvetemel og elt deigen til den blir smidig og fast.(jeg måtte tilsette litt ekstra hvetemel for å få den fast).
  • Sett deigen til heving på et lunt sted i 30-60 min.

  • Ta så deigen ut av bollen og kna den godt. Rull den så ut til en lang pølse og del den opp i små emner.
  • Trill dem til rundstykker og la de etterheve i 15 min.

  • Pensle på sammenpisket egg og dryss på valmuefrø eller havregryn.

  • Rundstykkene stekes så i midten av ovnen ved 225 C i ca. 15 min.
Ferdigstekte klare til å nytes!!

2 kommentarer :

  1. Så koselig med tur til skjennungstua! Så ut som minsten kosa seg. Vi har vært på ekeberggård i dag, kjempe gøy! Rundstykkene så kjempe gode ut, de skal jeg prøve:-)

    SvarSlett
  2. Takk, skal kose meg med de til frokost i morgen

    SvarSlett