tirsdag 18. september 2012

Hjemmelagde kjøttkaker og potetmos


Hver dag er en sånn dag at man lurer på hva man skal ha til middag. Har man ikke planlagt uka blir det ofte at man lager noe enkelt og kjapt. For som regel har man ikke tid til å diske opp med de store middagene.
Så for noen år siden begynte jeg og min mann og sette opp en ukes handleliste og middags liste for hele uka. Dette sparer man endel penger på, for da holder man seg til lista og kjøper ikke alt annet dill dall.

Denne uken fikk jeg lyst på kjøttkaker og potetmos. Ofte bruker vi den lette varianten men pose potetmos og kjøttbullar fra Sverige.
Men nå ville jeg ha ekte kjøttkaker.

Kjøttkaker

800 g kjøttdeig
2 egg
1 løk
1 ts salt
1 ts pepper
div. krydder/urter du selv ønsker.

  • Bland egg og kjøttdeigen sammen i en bolle og tilsett krydder og hakket løk. Kna dette godt sammen.

  • Lag små boller (eller størrelsen du selv ønsker på kakene) og legg deg i en varm panne.
  • Stekes på halv varme slik at de blir godt gjennomstekt.


Potetmos

En del poteter
4-5 gulrøtter
1 dl fløte
50-100 g smør
1 dl melk

  • Begynn med å skrelle potetene og gulrøttene. Kok de opp til de blir møre og fine og lett å mose.

  • Mos blandingen, tilsett smør og fløte. Rør godt rundt og spe på med melk etter som hvor fast eller myk du vil ha stappa.



Server med tyttebær og brun saus, Velbekomme!

2 kommentarer :

  1. Ser godt ut! Selv liker jeg å putte i litt ingefær, muskat og chili.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, alltids godt med hjemmelagde kjøttboller.
      Takk for tips, men har en sønn som ikke spiser så mye, så jeg må holde det på et enklest mulig plan;0)

      Slett