Denne loffen vekker gamle minner fra barneskolen da vi i heimkunnskapen lærte å lage denne fletteloffen.
Jeg husker at jeg og min venninne lagde denne ofte:0)
Fletteloff
1/2 pk gjær
2 dl lunkent vann
1 egg
1/2 ts salt
1 ss olje
1 ss sukker
ca 6 dl hvetemjøl
Valmuefrø til pynting
- Rør ut gjæren i lunkent vann(37 grader).
- Tilsett egg,salt, olje og sukker. Rør inn hvetemel til passe fast deig. Elt deige glatt og jevn. Sett deigen til heving.
- Del deigen i tre deler og trill dem til pølser.
- Flett pølsene sammen til en fletteloff. Legg loffen på et steikebrett med bakepapir og la den heve ca 25 min.
- Pensle med sammenpisket egg og dryss valmuefrø over før steking.
- Avkjøl loffen på rist.
- Stekes i ovnen på 220 grader på midterste rille , ca 15- 20 min.
Delig fersk loff med ost! |
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar