torsdag 4. april 2013

Sprø Havrekjeks med Tranebær

Påsken er over og man er i sitt normale gjenge igjen. Er ikke så lenge til neste ferie i mai. Gleder meg stort siden vi skal på middelhavscruise. Blir spennende å dra med lille E og hvordan man farter rundt med en liten en.
 
I påsken var vi i Sverige en tur, nei vi dro ikke på torsdagen. Siden vi har hytte like ved grensa er det bare å svippe over. Siden jeg kjøpte inn plenty av egg må jeg jo bare bake noe slik at de ikke blir "gamle";0) (dårlig unnskyldning).
Denne oppskriften fant jeg i frisør stolen mens jeg stripte håret;0)
 
Havrekjeks med tranebær
 
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g havregryn
240 g sukker
180 g brunt sukker
250 g smør
2 egg
100 g tranebær/rosiner
100 g sjokoladeknapper (valgfritt)
 
Rør sammen sukker, brunt sukker og smør til det blir lett og luftig.
 
Tilsett så ett og ett egg og hell i melblandingen.
 
Tilslutt rører du inn tørket frukt og sjokolade.
 
Lag små kuler og legg på et bakepapir. Stekes i ovnen på 150 C i 25  min.

 Ferdig stekt klare til å nytes. Disse blir man sprø av;0)
 
 

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar