Denne uka har det vært avslutning til en på jobben, så da meldte jeg meg frivillig til å bake igjen:0)
Prøvde meg på en Guiness kake ettersom søsteren min har "mast" i lang tid på at jeg burde lage denne. Dette er er sjokoladekake som blir lagd med Guinness og er etter en oppskrift fra Nigella sine sider.
Guinness kake
2 1/2 dl Guinness
250 g smør
75 g bakekakao
400 g sukker
1 1/2 dl rømme
2 egg
1 ss vaniljeekstrakt (eller frø fra to vaniljestenger)
275 g hvetemel
2 1/2 ts natron
OSTEKREM:
300 g Philadelphia kremost
150 g melis
1 1/4 dl kremfløte
250 g smør
75 g bakekakao
400 g sukker
1 1/2 dl rømme
2 egg
1 ss vaniljeekstrakt (eller frø fra to vaniljestenger)
275 g hvetemel
2 1/2 ts natron
OSTEKREM:
300 g Philadelphia kremost
150 g melis
1 1/4 dl kremfløte
Sett stekeovnen på 180 grader. Smør inn en mellomstor springform (ca 23 cm).
Hell Guinness i en stor vid kjele, tilsett smøret og varm opp til smøret har smeltet.
Hell Guinness i en stor vid kjele, tilsett smøret og varm opp til smøret har smeltet.
Så visper du inn kakao og sukker.
Visp rømmen sammen med eggene og vaniljeekstrakten/vaniljefrø, og hell i det brune øl-/smøret. Til slutt visper du inn hvetemel og natron.
Hell røren i den smurte formen og stek kaken i 45-60 minutter (den var ferdig sånn ca ved 55 min). Sett den så på rist og la den bli avkjølt i formen.
Når kaken er helt kald, legger du den på et fat til avkjølning. Jeg kuttet av topplokket som hadde sprukket litt.
Pisk krem som vanlig og rør kremosten inn til den blir glatt, sikt melisen over og kjør
den fri for klumper.
Legg kremen på toppen av kaken, slik at den minner om skumtoppen på den berømte Guinness'en.
Saftig og god sjokoladekake og smaker ikke Guinness i det hele tatt. Har kanskje en bismak av noe som kan ligne, men alle vil like den.
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar