søndag 2. juni 2013

På cruise med barn og litt om MSC Fantasia

Her kommer endelig litt om cruiset vårt og hvordan vi hadde det og hvordan det er å reise med en på 1 1/2 år. 

Litt om båten:
De er vel det eneste selskapet hvor de ikke har noen aldersgrense for når du kan reise med barn. På RCCL har de strenge regler for dette. Ungen må være over 6 mnd og du kan ikke seile etter uke 23 i svangerskapet og ikke dra transatlantisk før ungen er 1 år.

Selve skipet var like stort som Liberty of the seas (RCCL) som vi har reist med før. Denne båten har ingen lang handlegate i midten av skipet slik som andre båter har og derfor litt rotete etter min mening.
Det ble veldig mye heis, men du kan gå gjennom hele båten også. På dekk 7 har de en såkalt handlegate og kafeer.

 Vi tok en buss fra flyplassen i Venezia og ble kjørt til båten av selskapet. Der kom vi på båten ganske raskt etter at vi hadde levert fra oss bagasjen. Bagasjen kommer ikke på rommet for etter noen timer, men slik er det på alle cruisebåter.
Som regel går man rett opp i buffeten og spiser lunsj.


Lugaren var etter min mening større og kulere enn på RCCL sine båter.
Når vi er på cruise er det et must for oss å ha balkong, ellers gidder jeg ikke dra. Veldig praktisk når man har barn med og må tidlig til sengs. Da kan foreldrene bare sette seg ut på balkongen og nyte et glass.

Maten ombord er gratis hvor du har en buffet som er oppe til frokost, lunsj og middag. Vi spiste frokost og en dag middag, ellers ble det lunsj de dagene vi ikke vår så lenge i land.
Så har de to spisesaler hvor man ofte blir satt til 1st seating (18.30) eller 2end seating (20.30). For oss med barn passet det best med 18.30.
Men her også ble det for sent, siden lille E var litt sutrete og ville gå litt rundt. Så det ble til at vi spiste litt på tur noen dager.
Var ikke helt fornøyd med maten, det smakte som om alt var kokt i buljong. Prøvde buffet middagen en dag og den var mye verre enn spisesalen.
Vi hadde sett hva de serverte til lunsj og trodde det samme var til middag, men nei da.
Så da ble det til at vi spiste middag i restauranten hver dag.
Her kunne du velge alt fra 3-5 retter alt etter som hva du orket. Typisk italiensk hvor man serverer små og mange porsjoner.
De har egen meny til barn der også.
I hele pakken vi bestilte var det inkl. en drikke pakke på vin, øl og mineralvann (vann). Når vi kom ombord var pakken doblet og vi hadde plutselig dobbelt opp med drikke.

I midten oppe på skipet var det to basseng et ute og et "inne" (under glasstak) og noen boblebad og noen vannstråler her og der.
Siden det egentlig ikke er lov å la bleieunger bade i bassenget, selv med badebleie, ble det til at vi "badet" i vannstrålene og det lille 5 cm store vannmengden.

 Lille E stor koste seg der og vi smurte han en del ganger. Det var et pes å gå derifra, for det falt ikke i god jord.

Min største "frykt" før vi dro var hvordan vi skulle komme oss inn til byen i de havnene vi "landet" i. Man kan liksom ikke bare hoppe inn i en taxi når man har små unger, for sete finnes ikke.
Men i de fleste havner hadde MSC satt opp egen Shuttle bus som kjørte fra havna og inn til sentrum.
Litt usikker om de egentlig praktiserer dette hver gang, men det virker sånn. Men ikke i alle havnene, sånn som Athen.
De kunne heller ikke opplyse om det kom til å bli satt opp busser dagen derpå. Dette var nok fordi de ville helst selge sine egne turer før de opplyste om den bussen.
Jeg kommer til å skrive i et annet innlegg om havnene vi besøkte.

Alt i alt gikk det veldig greit å reise med lille mann. De hadde et aktivitetssenter for barn der, men tror det var fra 3 år og oppover.
Vi koste oss masse og spise mye, litt junk blir det, men men.
Var passe fornøyd med båten, kanskje vi velger de igjen kanskje ikke. 

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar