fredag 10. august 2012

ENKEL RIPSKAKE


I helgen fikk vi plukket masse rips hos mine foreldre. Tenkte egentlig å lage ripsmuffins, men siden jeg har laget så mye av muffins i det siste ble det heller en kake.
Siden det er min søsters siste dag på jobben hos oss i dag, fikk jeg en forespørsel om jeg ikke skulle lage en kake. Nei, det har jeg i hvertfall ikke tid til tenkte jeg, men nå ble det en kake allikevel.

Enkel Ripskake

125 g     romtemperert smør
1 1/2 dl  sukker
2            egg
2 1/2 dl  hvetemel
1 ts        bakepulver
2 ss       fløte
1 ts        vaniljesukker
1 ts        kardemomme
Bær til å pynte med

- Rør smør og sukker hvitt.
- Tilsett ett og ett egg om gangen, rør godt.
- Sikt inn hvetemel og det resterende tørre, samtidig som du har i fløten.
- Rør det hele lett sammen, ikke pisk.
- Hell over i en kakeform, rund eller liten langpanne som denne her.



Hell over bærene
- stekes i 175 C i 35-40 min.

Ferdigstekt kake pyntet med friske bær og melis dryss


1 kommentar :

  1. Det var en sommerlig kake med frisk smak. Takk, Janne!Hilsen, Natalia

    SvarSlett