I helgen fikk vi plukket masse rips hos mine foreldre. Tenkte egentlig å lage ripsmuffins, men siden jeg har laget så mye av muffins i det siste ble det heller en kake.
Siden det er min søsters siste dag på jobben hos oss i dag, fikk jeg en forespørsel om jeg ikke skulle lage en kake. Nei, det har jeg i hvertfall ikke tid til tenkte jeg, men nå ble det en kake allikevel.
Enkel Ripskake
125 g romtemperert smør
1 1/2 dl sukker
2 egg
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss fløte
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
Bær til å pynte med
- Rør smør og sukker hvitt.
- Tilsett ett og ett egg om gangen, rør godt.
- Sikt inn hvetemel og det resterende tørre, samtidig som du har i fløten.
- Rør det hele lett sammen, ikke pisk.
- Hell over i en kakeform, rund eller liten langpanne som denne her.
Hell over bærene |
Ferdigstekt kake pyntet med friske bær og melis dryss |
Det var en sommerlig kake med frisk smak. Takk, Janne!Hilsen, Natalia
SvarSlett