fredag 17. august 2012

Hjemmelaget tomatsuppe og pannekaker

Etter ha trålet internett på hvordan man lager tomatsuppe, gjorde jeg dette om til min egen. Må ærlig innrømme at det var min mann som laget denne middagen!
Utrolig godt og mektig ble det. Strengt tatt trenger man ikke pannekaker etterpå, det ble litt for mye av det gode;0)
Tomatsuppe
  •  Pakke bacon
  •  1 løk
  •  3-4 hvitløksbåter
  •  1 laubærblad
  •  1 boks hermetiske tomater m/ chili
  •  7,5 dl vann
  •  1 buljongterning
  •  1 dl fløte
  •  1 ts salt
  •  1 ts pepper
  • 1,5 dl makaroni
  • Creme fresh til servering
  • Basilikum til pynt
- Kutt opp løk og hvitløk og surr det sammen med bacon i en panne.
- Hell en boks med tomater i en kjele og kjør stavmikseren en gang gjennom.
- Hell over vann.
- Tilsett det stekte og legg i et laubærblad og krydder.
   La dette koke litt sammen i noen minutter.
- Tilsett så fløten på slutten, sammen med makaronien. La dette koke i ca. 5 min til makaronien er klar.
- Server med en dæsj creme fresh på toppen.


Pannekaker (oppskriften er funnet på matprat.no)
  • 4 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 5 dl melk
  • Smør/margarin til steking
- Bland mel og salt og halvparten av melken sammen. Rør god slik at du unngår klumper.
- Tilsett så resten av melken. Visp inn eggene.
- La røren svelle i ca. 1/2 time.
- Stekes så og serveres med blåbærsyltetøy eller hva du enn liker på pannekakene dine.

Tips putt pannekakene i ovnen på 100 grader, så gratineres de mer og holder seg varme til servering.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar