søndag 3. juni 2012

Heklede lykter

I dag regnet det litt på morningen, så da ble det en inne dag. Litt kjedelig synes nå jeg, men det er da man som oftest leser eller driver med hobbysysler.
Idag valgte jeg denne oppskriften på heklede lykter. Disse trer du utenfor hva du enn har av glass. Jeg hadde noen helt enkle glass telys-lykter.

Oppskriften finner du her
Jeg gjorde en annen vri og droppet undersiden.
1. Legg opp luftmasker(lm) til du får en ring som passer rundt nede på glasset du evt skal hekle til.
2. Fest ringen med en kjedemaske (km).
3. Neste omg: 4 lm (første stav i omg), hopp over en m i forrige omg, * en stav(st) i neste m, 1lm, hoppover en m i forrige omg*. Gjenta mellom * ut omg. Den siste lm festes i 3. m i den første st i omg med en kjm.
5. Gjenta til glasset er dekket. På sise omgang lagde jeg 3 lm, slik at den strammer seg litt til. Fest så trådene.


Slik ser de ut ferdig. Jeg festet et lite bånd rundt. Søte!?

Slik ser de ut med lys:0)

2 kommentarer :

  1. Disse var søte. Jeg har og prøvd meg på dette. Ser ut til at vi har brukt ganske lik oppskrift. Jeg hekler heller ikke bunn. Testa ut med garn jeg hadde liggende. Får samle litt syltetøyglass o.l. Kanskje det blir noen julegaver ut av det :)

    SvarSlett
  2. Takk, synes de er kjempe søte og enkle å lage.
    Brukte et garn de hadde på Bogerud.

    SvarSlett