I dag er det St.Hans og da tenkte jeg å lage noe godt til kaffen, noe som smaker av sommer.
Etter noen turer på kaffebrenneriet for å kjøpe Croissant med rabarbara, som de har akkurat nå, ble jeg helt hekta. Det blir ikke helt sånn butterdeig-aktig, men nesten.
Men den er frisk og syrlig med gode minner fra barndommen:0)
Croissant-deig
ca. 20 stk2 ss sukker
2 ss smør
25 g gjær
1 1/2 dl melk
1 egg
100 g kaldt smør til utkjevling
Fyll:
En bunt med rabarbra
ca. 1 dl sukker (smak deg fram)
Dette kokes sammen i noen minutter.
- Bland mel, sukker og smuldre inn smøret.
- Rør gjæren ut i kald melk og visp inn egget.
- Elt det tørre og væsken sammen.
- La deigen hvile i 10 min på benken.
- Rull ut deigen som et kvadrat og høvl på smør med en ostehøvel.
- Brett så deigen sammen og kjevl ut deigen igjen. Legg så på et lag til med smør og brett sammen.
- Så kjevler du deigen så tynn du kan (husk på å bruke masse mel til kjevlingen) og del den i kvadrater.
- Fyll så med rabarbra-syltetøy (avkjøles først) og brett de som trekanter.
- Pensl litt i kantene med egg, slik at de fester seg bedre sammen.
- La de etterheve i 1 1/2 time. Pensl så med litt egg.
- Stekes i ca. 10 min i 200 grader til de er gylne og gjennomstekte.
- Avkjøl på rist før servering.
Enjoy!! |
Nam, så godt:0) |
Høres spennende ut! Takk for oppskriften!
SvarSlettTakk:0)
SvarSlett