lørdag 23. juni 2012

"Croissant" fylt med rabarbra

Endelig er ferien her, men med været er det så som så med. Vi får håpe det kommer i løpet av disse tre ukene.
I dag er det St.Hans og da tenkte jeg å lage noe godt til kaffen, noe som smaker av sommer.
Etter noen turer på kaffebrenneriet for å kjøpe Croissant med rabarbara, som de har akkurat nå, ble jeg helt hekta. Det blir ikke helt sånn butterdeig-aktig, men nesten.
Men den er frisk og syrlig med gode minner fra barndommen:0)

 Croissant-deig
ca. 20 stk

250 g hvetemel
2 ss sukker
2 ss smør
25 g gjær
1 1/2 dl melk
1 egg
100 g kaldt smør til utkjevling



Fyll:
En bunt med rabarbra
ca. 1 dl sukker (smak deg fram)
 
Dette kokes sammen i noen minutter.


  • Bland mel, sukker og smuldre inn smøret.
  • Rør gjæren ut i kald melk og visp inn egget.
  • Elt det tørre og væsken sammen.
  • La deigen hvile i 10 min på benken.
  • Rull ut deigen som et kvadrat og høvl på smør med en ostehøvel.
  •  Brett så deigen sammen og kjevl ut deigen igjen. Legg så på et lag til med smør og brett sammen.
  • Så kjevler du deigen så tynn du kan (husk på å bruke masse mel til    kjevlingen) og del den i kvadrater.
  • Fyll så med rabarbra-syltetøy (avkjøles først) og brett de som trekanter.
  • Pensl litt i kantene med egg, slik at de fester seg bedre sammen.


  • La de etterheve i 1 1/2 time. Pensl så med litt egg.

  • Stekes i ca. 10 min i 200 grader til de er gylne og gjennomstekte.
  • Avkjøl på rist før servering.
Enjoy!!

Nam, så godt:0)





2 kommentarer :