Denne gangen har jeg prøvd meg på Magnolia's 'Devil's Food Cake'. Dette er en typisk 'Rich chocolate cake'. Må prøve på litt annet enn bare muffins;0)
Her er oppskriften oversatt:
- 360 g Mel
- 1 1/2 ts Bakepulver
- 1 1/2 ts Natron
- 3/4 ts Salt
- 3 Romtempererte egg (skill plommene og eggehviten)
- 180 g Romtemperert smør
- 360 g Brunt sukker
- 224 g Kokesjokolade
- 4,8 dl Melk
- 1 1/2 ts Vanilje extrakt
- Smelt sjokoladen over et vannbad på lav temperatur. Sett til side for 5-10 min.
- Miks sammen smør og sukkeret i noen minutter til det blir litt fluffy. Hell så i eggeplommene som er mikset litt fra før av.
- Tilsett så den avkjølte sjokoladen og miks dette inn.
- Så blander du inn melblandingen (mel+bakepulver+natron). Så heller du i melken med vaniljen, litt og litt av gangen.
- Nå skal du tilsette eggehviten som man har pisket stivt. "Elt" dette forsiktig inn i deigen.
- Hell så kake deigen over i to springformer eller èn litt større form.
Jeg brukte bare en form.
- Sett den i 180 grader i 40-45 min. Min kake måtte stå litt lenger, siden jeg bare brukte en form.
Ferdig stekt kake. |
Pyntet kaken med denne frostingen også fra samme bok.
Chocolate Buttercream
- 480 g Smør
- 3 ss Melk
- 340 g Koke sjokolade
- 1 1/2 ts Vanilje ekstrakt
- 540 g Melis
- Smelt sjokoladen over et vannbad og sett til side i 5-10 min.
- Miks smøret i en mikser til smøret er blitt creamy, ca. 3 min.
- Tilsett melk litt og litt og kjør dette sammen til den blir smooth.
- Tilsett så den smeltede sjokoladen og miks alt i 2 min. Hell så i litt vanilje og miks videre i 2 min.
- Helt tilslutt tilsetter du melis litt etter litt og miks sammen på lav hastighet.
Hele "greia" er at man må mikse dette på lav styrke for da blir den creamy, ellers så blir den fluffy pga at man får for mye luft i kremen. Jeg tok også i litt kaffe, for smakens skyld.
Krem inni og utenpå. |
Ferdig pyntet kake, med grønn og lilla strøssel! |
Dig in, denne er creamy Mmmm;0) |
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar