søndag 5. januar 2014

Hovedrett, Kalkunfilet med soppris og appelsinsaus

Til hovedrett på nyttårsaften var vi litt usikre om vi skulle ha hel kalkun eller bare kalkunfilet.
Valget ble enkelt, det ble filet. Enkelt og ikke så mye "fuss".
Dette er noe som kan serveres hele året og er ikke forbeholdt nyttår, men jeg vil dele oppskriften med dere.
Oppskriftene er hentet litt fra prior.no og matprat.no

Kalkunfilet med Soppris og Appelsinsaus

Kalkunfilet steker du som anvist på pakken.
Legg den i en stekepose og fyll på med grønnsaker, gulrøtter bruker vi.

Kremet Soppris

Ris
8 Champingjong
4 sjalottlauk
2 dl fløte
1 chili
olje

Kok risen som anvist på pakken.
Pass på at den ikke blir for blaut.

Kutt sopp og sjalottlauk i små biter og stek i litt olje til gyllent og mykt.
Ta det over i risen og hell på fløten.
Kok sammen til du får en kremet konsistens.
Smak til med hakket chili og salt og pepper.


Appelsinsaus

ca. 5 dl sjy/kraft3 stk  sjalottløk 1 ts finhakket rød chili 2 ss smør saften av 3 stk appelsin 1 beger  crème fraîche 2 ts revet appelsinskall ½ ts salt ¼ ts pepper 


Sil stekesjyen som kommer fra kalkunfileten.
Finhakk løk og chili og stek det i smør til det blir blankt.
Ha i kraft og appelsinjuice og la det koke inn til halv mengde.
Tilsett crème fraîche og la det koke noen minutter til sausen tykner.
Er den for tynn, kan du tilsette litt maisenna utrørt i litt kaldt vann.
Smak til med revet appelsinskall, salt og pepper.

Server kalkunfilet med ris og sausen og noen grønnsaker.

Må skryte litt selv for dette var noe av det beste jeg har smakt på lang tid.
Sausen gjorde den lille susen som gjorde det såpass friskt og litt syrlig.
Anbefales!

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar