søndag 1. februar 2015

Cinnabon with Frosting


Det blir lenger og lenger tid mellom hver blogging.
Begynner å bli litt å gjøre med lillemor, I tillegg har jeg ikke villet bake da jeg føler at jeg ikke bør spise kaker hele tiden, det blir nok kafè besøk fra før;0)
Her om dagen kom jeg over en oppskrift på Cinnabon-boller, noe jeg har hatt lyst til å prøve lenge. Oppskriften fant jeg her

Cinnabon

2,5 dl H-melk
3 ss meierismør
8 dl hvetemel
1 dl sukker
1/2 pk gjær
1 egg
1/2 ts salt

Varm melk og smør sammen til det blir fingervarmt.
Hell det over i bakebollen sammen med 3 dl av melet, samt resten av de gjenværende ingrediensene.
Elt i 3 min.
Tilsett så resten av melen og elt til deigen slipper taket i bollen.
La heve 1 time.

Etter hveing knar du deigen og kjevler den ut til et stort rektangel.
Smør på med smør og strø på med brunt sukker og kanel, Brunt sukker smaker best, men bruk vanlig suker om du ikke har.
Rull deigen sammen til en lang pølse og kutt opp til passe store biter.
Foldel de over i en ildfast form som er godt smurt med olje.
La heve i 40-60 min.
Stekes på 180 C i 20 min.
Topping

50 g kremost naturell
1 dl melis
2 ss meierismør (romtemperert)
3-4 ss sitronsaft
litt vaniljesukker

Vent i 10 min før du smører på toppingen.
Mmmm deilige saftigere boller skal man lete lenge etter:0)