lørdag 31. oktober 2015

Gresskarsuppe med honning

  • Pumpkinsoup
    I dag er det Halloween og jeg tror guttungen har spurt i flere dager om det snart er halloween.
  • Så i går måtte han prøve outfiten, blir nok en liten sjørøver/sabeltann.
  • Har du tenkt deg ut å kjøpe gresskar for å pynte opp ute med lys i?
  • Ikke kast innmaten, bruk den!
  • Lag en skremmende god suppe av kjøttet.
  • Gresskarsuppe
  •  
  • 300 g søtpotet
  • 200 g gulrot
  • 1 stk løk
  • 800 g gresskar - kun kjøtt
  • 75 g smør
  • 1,5 liter vann
  • 3 stk kyllingbuljongterninger
  • Rikelig med honning etter smak
  • 3 dl matfløte
  • Revet ingefær
  • salt og pepper etter smak
  • litt finhakket timian
Skrell søtpoteter, gulrøtter og løk. Del disse i små terninger. Ta kjøttet ut av et gresskar og rens det for frø og slintrer. Tips er å bruke en avokado/melonskreller fra Fiskars rotfrukt- og grønnsakskniv

Ha smør i en stor kjele og stek grønnsakene og gresskaret på middels varme i 5 minutter. Tilsett vann, hvitvin, kyllingbuljong og noe honning. Hold igjen på honningen, slik at du kan justere under veis. La den småkoke på middels varme i ca. 30 minutter.

Bruk en stavmikser eller food processor for å gi den en jevn konsistens.

Tilsett fløte og la suppen småkoke videre i ca. 7 minutter. Eventuelt tilsett mer væske hvis den er for tykk.

Smak til suppen med mer honning, salt og pepper og server den med litt finhakket timian og foccatia.


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar