fredag 5. juli 2013

Rabarbrapai med vaniljekrem

 Nå er det helg om litt og da kan jeg slippe jubelen løs og gå hjem fra jobben med skuldrene senket.
Det er FERIE!!!!
Forrige lørdag hadde vi rekefest her hjemme hos oss med de nærmeste vennene våre. Kjempe koselig selskap ble det. Vi hadde kjøpt inn en kartong med reker og det gikk akkurat på 9 personer.
Til dessert lagde jeg en rabarbra kake siden vi har så fine i hagen. Tenkte jeg måtte bruke de opp før vi drar på ferie.

Oppskriftet har jeg funnet på frukt.no sin side.

Rabarbrapai med vaniljekrem

Paideig:
150 g smør
350 g hvetemel
50 g sukker
1 stk eggeplomme
3 ss kaldt vann

Fyll:
1 kg rabarbra
1 ss potetmel
3 dl sukker
3 dl ferdig vaniljekrem

 Kjør smør, mel og sukker raskt i en foodprosessor. Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens. Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time.

Kjevle ut deigen og kle den over i en formen.
Prikle skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter.

 
Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i 2-3 cm. lange biter.
Dryss på potetmel og sukker.
 Smør på vaniljekrem i bunnen før rabarbraen legges over.
(jeg hadde trolig ikke så mye rabarbra som 1 kg, siden jeg kastet sikkert 1 dl med sukker).
 Stek paien ved 200 grader i ca. 30-40 minutter. 
 Nydelig kake som anbefales i disse rabarbratider, deilig og frisk!

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar