lørdag 26. april 2014

Sitronterte

Tiden flyr forbi og påsken kom og gikk.
Deilig med noen dager fri, men på slutten ble jeg sånn forferdelig forkjøla. Har hatt en forferdelig konstant hoste og ikke fått sovet.

I påsken lagde jeg denne dilige og friske kaken til et besøk vi hadde.
Oppskriften stod i Rema sitt påskeblad.

Sitronterte

Bunn
3 1/2 dl hvetemel
100 g smør
2 ss sukker
1 egg

Kremen
Skall av 1 sitron
saften av 2 sitroner
100 g sukker
1 ss maizena
2 egg
125 g smør

Begynn med bunnen.
Kjør mel og smøret i en food processor til det blir en kornete masse.
Ha så i egget og kjør til en fast masse.
Sett deigen innpakket i plast kaldt i 30 min.
Trykk deigen ut i en paiform og opp langs kantene.
Prikk med en gaffel og stek bunnen i 15 min på 200 C.

For kremen begynn å ask sitronene godt.
Ha skall, sitronsaften, sukker, maizena og egg i en kjele. Rør godt på svak varme til sukkeret er oppløst og egget tykner.
Ikke kok blandingen, veldig viktig!
Ta av kjelen, gjerne sett den i et vannbad til avkjøling.
Skjær smøret i biter og tilsett litt etter litt til kremen tykner.
Rør alt sammen godt.
Hell kremen over i paiskallet og la stå kaldt til dagen etter.



Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar