tirsdag 4. mars 2014

Fastelavensboller

I helgen fylte undertegnede år og det ble feiret med å spise ute med gode venner. Jeg valgte å gå på Nydalen Bryggeri og spiseri. Sinnsykt god mat og så myyyyye øl du kan velge mellom da.
Du kan velge mellom alle størrelser og smaker. For de som er øl-kjennere eller bare glad i godt øl anbefales dette stdet veldig.
På søndagen ble det familie bursdag og siden det var fastelaven valgte jeg å bare lage fastelavensboller.

Fastelaven for våres del er over, men i sverige i dag har de noe som kalles Fettisdag hvor de spiser sine semlor.

Fastelavnsbolle

100 g smør
500 g mel
100 g sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
3 1/2 dl melk
50 g gjær

Smuldre smør og det meste av melet sammen, tilsett sukker, kardemomme og bakepulver.
Rør gjæren ut i den lunkne melken og bland det litt og litt med melblandingen.
Tilsettmel etterhvert hvis deigen blir for klissete.
Dekk bollen og hev til dobbel størrelse.

Elt deigen og trill ut boller, pensle evt bollene med egg.
Etterhev i 20 min før de stekes på 225 C i 12-15 min.
Serveres med pisket krem og bringebærsyltetøy!

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar