mandag 6. januar 2014

Dessert, Pasjonsfruktparfet med appelsinsalat

Før jul satte jeg meg ned for å se på Tinas jul på NRK. Hun lagde så mye godt og akkurat den dagen lagde hun denne herlige desserten. Jeg og mannen min elsker pasjonsfrukt, så da passet jo denne perfekt å prøve.

Pasjonsfruktparfait med appelsinsalat
10 eggeplommer
2 dl sukker
8 pasjonsfrukt
1/2 dl hvit gløgg (sesongbetont, prøv eplemost)
1/2 sitron, saften og skall
5 dl fløte

Visk eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis.
Ta ut innholdet av pasonsfrukten og bland det i eggedosisen sammen med gløgg, sitronsaft og skall.

Pisk fløten til krem og bland det sammen med eggedosis blandingen.
Hell over i en form og la stå i frysen i 3 timer.

Appelsinsalat

4 appelsiner
1 granateple
lønnesirup

Skjær opp appelsinen i båter med granateplefrøene og legg i en skål og hell over litt lønnesirup.
La det stå litt slik at det får trekt litt.

Anvend isen på et fat og dekorer med appelsinsalaten rundt. 
Nydelig dessert, Mmmmm!

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar