mandag 23. september 2013

Ingeborgjakken 2

 Uff får dårlig samvittighet for at jeg ikke er så aktiv her lenger om dagen.
Dårlig med kakebaking er det også.
Her i gården strikkes det mye for tiden.
Det er det som gir meg glede i livet akkurat nå. Strikking hjelper mot veldig mye og det tar tankene dine et helt annet sted.
Men det har vært litt mye prosjekter også og det blir et stressmoment det også.
 
For noen uker siden ble jeg ferdig med jakken som er inspirert etter en jakke Maria Skappel har vist seg med på flere bilder på bloggen hennes. Hun kaller den "Ingeborg-jakken".
Den er enda ikke kommet ut fra jentene, men på Dorthesiden på Facebook er det mange som har begynt på sine egne varianter.
 
Jakken har jeg tatt utgangspunkt i den første Skappeljakke 1 sin oppskrift. Jakka strikkes vanlig glattstrikk.
Så har jeg strikket to rader av hver farge.
 
Garnet er Sandnes soft alpakka lilla-aktig nr. 6071 og svart nr. 1099.
Jakken er strikket slik på p 6:
80 m bakstykke
40+40 på forstykken (felt til hals som for jakke 1)
32 m øker til 50 m på ermer.
Skappeljakke 3
I helgen var vi i Gamlebyen i Fredrikstad.
Vakre omgivelser for en liten photoshoot;0)

 


torsdag 5. september 2013

"Erteboller" med couscous

Det går litt tid mellom hver gang nå om dagen.
Tiden flyr og det har bare vært så utrolig flotte uker med mye sol og varme.
Nå ser det kanskje ut til at det begynne å bli kaldere og man kan se på trærne utenfor huset at de har skiftet farge.
Det er tid for høstkos med teppe, en god bok og te med honning
 
Disse "bollene" hadde vi til middag i dag og var utrolig enkelt og kjempe godt. En litt lunsj-aktig rett. Retten er funnet i oppskriftshefte til Rema 1000.
 
"Erteboller" med Couscous
(Trollboller med eventyrblanding)
 
1 pk kjøttdeig
1 pose erter
1/2 løk
2 fedd hvitløk
300 g couscous
hønsebuljong
2 tomater
1 pose spinat
1/2 rødløk
Olje og krydder
 
Begynn med å koke opp ertene i 1 dl vann. Ta ut halvparten og kjør resten med en stavmikser til purè.
 
Bland sammen purè, hakket løk, hvitløk, salt og pepper med kjøttdeigen.
Lag små boller og legg de på et bakepapir og stek de i ovnen på 108 C i 10-15 min.
 
Kok opp 4 dl vann med hønsebuljongterning og bland inn couscous.
La det trekke i 5 min.
Hakk opp tomat, spinat og del rødløken i skiver og bland dette sammen opp i couscousen.
Tilsett litt olje, salt og pepper for litt smak.
 
Server blandingen med "ertebollene" over.