onsdag 29. mai 2013

Friske bær med vaniljekrem

 
Sorry at det går litt lang tid mellom hver gang.
Litt sliten om dagen og når vi kommer hjem blir det til at vi er ute på lekeplassen en stund.
I kveld lagde jeg en enkel dessert som er både frisk og god.

Enkel dessert

Kremfløte
Vaniljekrem
Knuste kjeks/granola
Blåbær
Bringebær

Pisk fløten til krem, så tilsette du vaniljekrem (fra Tine) og blander dette sammen.

Begynn med å legge litt knust kjeks/granola-blanding i bunnen.
Legg så et lag med krem, så friske bær og krem igjen.
Ta så mange omganger du måtte ønske.

Nå har du fått deg en enkel og deilig dessert som tar 10 min å lage.

I morgen er det sommerfest på jobben og jeg har selvsagt bakt:0)

fredag 24. mai 2013

Marc Jacobs Diet coke

Nå en det lenge siden jeg har skrevet. Kom oss vel hjem til regnevær og en uke som gikk ganske fort. Har egentlig ikke orket så mye, så derfor har det ikke blitt så mye blogging.

Har du fått med deg at Marc Jacobs har designet Coka Cola light boksene?
Kul ikke sant?  

Litt "dyr" design i hverdagen som alle har råd til;0)

Ha en fin helg alle sammen!

fredag 17. mai 2013

Jordbæris

God 17 mai til alle dere hjemme i Norge!
Håper dere har det fint på nasjonaldagen og nyter dagen.
Vi koser oss masse, deilig og varmt:0)

Som nevnt tidligere kom min kjære hjem med en iskrem-maskin. Jeg har vært i mot sånn i lang tid og han har mast og mast om en sånn. Mannen min elsker alle duppeditter og elektriske ting.
Hadde det vært opp til han så hadde vi hatt riskoker og frityr gryte, men et sted går grensen. Vi har ikke plass til så mye utstyr.

Så da ble det til å vi, eller han måtte prøve den og lagde jordbæris til oss.
Dette er en oppskrift til iskremmaskiner!!

Jordbæris

2,5 dl h-melk
100 g sukker
2 egg
450 ml fløte
1 ts vaniljeessens

Varm opp melken i en kasserolle, mens du pisker egg og sukker i en bolle for seg.
Hell den varme melken sakte over egg blandingen mens du rører godt rundt.
Hell så alt i kasserollen og varm opp blandingen under omrøring, uten at den koker, til den tykner og begynner å ligne en vaniljesaus.

Avkjøl blandingen og tilsett fløten og vaniljeessensen mens du rører rundt.
Settes i fryseren for 12 timer.

onsdag 15. mai 2013

Blondies med caramel topping

Nå er det ikke mange dagene igjen til 17 mai. I år igjen valgte vi å være borte på dagen. I fjor var vi i USA og i år er vi på cruise, nærmere bestemt Corfu.
 
Denne kaken lagde jeg til himmelspretten og var kjempe god, spesielt når man har karamellen over.
 
Blondie
 
150 g hakket hvit sjokolade
125 g smør
150 g sukker
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
200 g hvetemel
en klype salt
4-5 fugde
(120 g hakkede pekannøtter valgfritt)
 
Ha sjokoladen og smøret i et vannbad til det har smeltet. Pass på at bollen ikke er nær kjelen med det kokende vannet.
 
Tilsett sukker og rør godt til det er blandet.
Tilsett egg og vaniljeekstrakt. Rør hurtig så eggene ikke koagulerer.
Tilsett mel og salt.
 
Fudgen varmer du i en kjele til at er smeltet (ha gjerne i litt melk i kjelen, så det ikke svir seg)
 
Hell røra over i en liten avlang form og hell fudge røra over.
Sett i ovnen på170 C i 35-40 min.

Ferdig stekt kake
 

mandag 13. mai 2013

Lett Sommer (Skappel) Genser

 Skappel genser
 Da ble det en genser til da. Denne gangen tenkte jeg at jeg ville ha en lett sommer genser.
Så da gikk jeg å kjøpte meg nytt garn i litt sommerlig farge.

Genseren er strikket med Drops Merino ekstra fine på pinne (6) 7.
La opp 72 m og stikket borden med p 6, resten med p 7.
Armene 32 m (økt til 50 m). Begge forstykkene er like lange.
Skappel genser

lørdag 11. mai 2013

Kyllingsuppe med kokosmelk

Endelig helg. Joda bra det bortsett fra at tv'en vår røyk i går. Så da måtte min kjære ut å kjøpe oss en ny tv. Det er bra man har buffer for man vet aldri når ting skjer.
I morgen er det endelig ferie og vi må grytidlig opp. Håper dette blir en bra ferie. Mangel på opplevelser tror jeg det ikke blir. Er vel heller litt mer "skeptisk" til båten. Men jeg skal kose med okke som:0)
    
Her kommer en god oppskrift på kyllingsuppe som vi hadde denne uken.
Kyllingsuppe med kokosmelk

4 kyllingbryst delt i terninger
2  bokser kokosmelk
8 dl vann
2 stk buljongterninger
2 stk lime, saften av
1 stk vaskede sitroner, skallet av
1 stk røde chili uten frø
2 stk små pakker nudler
salt
kvernet pepper


Kok opp vann med buljongterninger, tilsett kokosmelken.
Tilsett limesaft, sitronskall og finhakket chili.
Smak til med salt og pepper og la småkoke noen minutter.
Stek kyllingbitene og ha de over i suppen, tilsett nudlene, la trekke 3-4 minutter.
Suppen spises rykende varm, helst sammen med litt ferskt brød!

torsdag 9. mai 2013

Nok en fri dag

 Deilig med mai som nesten bare har fri dager. Det kommer godt med en slik fri dag i ny og ne.
Denne uken har det vært dugnader både her og der, så jeg føler jeg har gjort nok akkurat nå.
Litt mer bærbusker har det også blitt i vår lille hage
Ripsbusk
Ripsbusk
Rabarbara
I går fikk jeg wallstickersen jeg hadde bestilt til Lille E sitt rom.
stiligevegger.no
Er den ikke kul?
Så kom babycallen som vi hadde bestilt, jada jeg vet ungen er tross alt snart 2 år;0).
Men det er greit å ha når man har tre etasjer.
Det var ikke det hele min kjære kom hjem med i går. Joda han hadde også kjøpt seg en iskremmaskin.
For den var jo på tilbud den også.
Enda mere elektriske artikler vi ikke har plass til.
Jaja da blir det vel is til dessert i dag da!

lørdag 4. mai 2013

Snart ferie...

Johooo, endelig skal vi på ferie.
Nå er det lenge siden vi hadde en ordentlig ferie med varme og sol.
I morgen om en uke drar vi på cruise med MSC i middelhavet.
Håper vi får bra vær og varme. Denne turen blir nok ikke like avslappende som den gangen vi dro med RCCL i Karibien. Ikke pga at vi har med barn, men fordi havnebyene er mer storbyer enn strand og slaraffensliv.
Endelig får jeg sett Dubrovnik, Athen og Santorini som stod på lista over hvor jeg ville i sommer.
Nå får jeg alt i ett;0)
Når jeg kommer hjem skal jeg skrive en "reise-anmeldelse" til dere om hvordan det er å reise med et barn på cruise.


Elsker cruise, så håper dette blir like bra opplevelse som sist gang, med tanke på alt ombord.
Kommer vel hjem noen kilo tyngre, men men;0)

Ha en fin helg alle sammen!

onsdag 1. mai 2013

1 mai fri-kosedag

Deilig med litt fri innimellom, men dagen i dag er en slik dag da man gjør alt. Man skal gjøre så mye på kun èn dag. Så i dag har jeg plantet en ripsbusk i hagen vår og plantet noen stemor i noen krukker.
Så bakte vi skolebrød til kaffen.

Oppskrift på Søt gjærdeig

100 g sukker
100 g smør
50 g gjær
4 dl melk
1 ts kardemomme

Smelt smøret i en kasserolle og hell melken i. Bland i gjæren nå blandingen er ca. 37 C.
Ha i sukker og kardemomme.
Elt inn melet til du får en fast og smidig deig. 
 
I morgen er det jobb og barnehage igjen.
Håper alle har hatt en fin fri dag!?