torsdag 5. september 2013

"Erteboller" med couscous

Det går litt tid mellom hver gang nå om dagen.
Tiden flyr og det har bare vært så utrolig flotte uker med mye sol og varme.
Nå ser det kanskje ut til at det begynne å bli kaldere og man kan se på trærne utenfor huset at de har skiftet farge.
Det er tid for høstkos med teppe, en god bok og te med honning
 
Disse "bollene" hadde vi til middag i dag og var utrolig enkelt og kjempe godt. En litt lunsj-aktig rett. Retten er funnet i oppskriftshefte til Rema 1000.
 
"Erteboller" med Couscous
(Trollboller med eventyrblanding)
 
1 pk kjøttdeig
1 pose erter
1/2 løk
2 fedd hvitløk
300 g couscous
hønsebuljong
2 tomater
1 pose spinat
1/2 rødløk
Olje og krydder
 
Begynn med å koke opp ertene i 1 dl vann. Ta ut halvparten og kjør resten med en stavmikser til purè.
 
Bland sammen purè, hakket løk, hvitløk, salt og pepper med kjøttdeigen.
Lag små boller og legg de på et bakepapir og stek de i ovnen på 108 C i 10-15 min.
 
Kok opp 4 dl vann med hønsebuljongterning og bland inn couscous.
La det trekke i 5 min.
Hakk opp tomat, spinat og del rødløken i skiver og bland dette sammen opp i couscousen.
Tilsett litt olje, salt og pepper for litt smak.
 
Server blandingen med "ertebollene" over.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar