onsdag 12. juni 2013

Honningmarinert laks

Det blir lenge mellom hver gang jeg blogger nå. Hadde en slitsom forrige uke med en liten syk gutt i hus, men alt er ok nå.
 
Denne oppskriften kom jeg vel over i et blad jeg så på et venteværelse eller noe slikt;0)
 
Honningmarinert Laks med Couscous
 
4 laksefilet
1 ss honning
1 ss rapsolje
1 fedd hakket hvitløk
1 dl hvetemel
salt
pepper
1 egg
1 dl fin hakket mandler
 
Smelt honningen over et vannbad og tilsett oljen og hvitløken. Bland sammen.
Hell blandingen over lakseskivene og la det marinere seg i 2 timer.
 
I mellomtiden finner du frem tre skåler:
1: Blander du mel, salt og pepper.
2: Sammenpisket egg
3: Hakkede mandler.
 
Så dypper du laksen først i skål 1, så i egget og deretter i mandlene.
Sett i stekeovnen på 200 C i 20 min.
 
Couscous
 
2 1/2 dl couscous
2 1/2 dl vann
1 ss olje
salt
1/2 agurk
2 tomater
1 ss hakket mynte
1/2 sitron
2 ss olivenolje
 
Kok opp van, olje og salt og tilsett couscous. Rør om og la det trekke i 4-5 min.
Kutt opp agurk og tomater og bland dette inn i couscousen sammen med mynten
Press sitrosaft og bland med oljen, hell dressingen over couscousen og rør om.
La det stå i 1 time før servering.
 
Denne anbefales på det varmeste, men pass på å ha god tid. Jeg fikk bare marinert min i 1 time, ble fortsatt god, men 2 timer hadde nok gjort enda mer susen!
 
 
 
 

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar