søndag 3. mars 2013

Pavlova

I går hadde vi voksen bursdag her i huset.
Vi hadde gjort i stand til pølsefest og kaker, ordentlig barnebursdag;0)
Fremdeles et lite barn når det gjelder gaver og vil helst få de innpakket og ikke vite hva det er.
Av gubben og lillemann fikk jeg en Kenwood-kjøkkenmaskin.
Selvfølgelig hadde jeg lyst på Kitchen aid slik som alle de andre proffe bloggerne har. Men så kommer fornuften før det stilige her i gården. Fatter ikke hvorfor alle de store bakerne skal ha den maskinen, den har en del mindre Watt og tåler ikke så mye som Kenwood som har hele 1500 W.
 Vel nok om kjedelige maskiner og over til kaka jeg lagde i går til selskapet.
Ville prøve med på marengskaken Pavlova.
 
Pavlova
 
4 eggehviter
250 g sukker
1/2 ts hvitvinseddik
2 ts maizene
1 ts vaniljesukker
 
Fyll
 
2 dl fløte
2 dl vaniljekrem
friske bær
 
Sett ovnen på 250 C.
Tegn opp en kakeform sirkel på et bakepapir på en stekeplate.
 
Hell alle eggehvitene i en ren bolle og pisk det hard. Når det begynner å bli hvitt og skummete tilsetter du hvitvinseddiken.
 
Så blander du sukker, maizena og vaniljesukker og heller det litt etter litt over i massen.
Skummet/massen skal sitte fast i bollen, slik at du kan snu den på hode uten at den faller ut, men den skal fremdeles være luftig.
 
Hell blandingen innenfor ringen og form det til en kake.
Sett inn nederst i ovnen og skru ovnen ned til 100 C.
La kaka steke i 60-70 min til kaken er sprø på yttersiden og lys kremfarget.
 
Pisk kremfløten med litt sukker. Deretter tilsetter du så mye du vil av vaniljekremen, smak og behag.
Fordel kremen over kaka og pynt med friske bær.

Nydelig forfriskende kake, for de som hadde smaksløkene i behold i hvert fall.
Håper restene smaker like godt;0)

I morgen er det mandag igjen og forhåpentligvis jobb. Jeg er så heldig at jeg skal på Son SPA med Fagforbundet siden jeg er tillitsvalgt på avdelingen min.
Håper virkelig jeg er klar for det. Det er ikke hverdagskost at jeg får dra utenfor jobbområdet på kurs etc;0)

Ha en riktig så god søndag alle sammen!

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar