søndag 24. mars 2013

Homemade Granola

 Siste dag av helgen som gikk så altfor fort.
I går var vi en tur på Muffinsmakeriet på Nordstand. Koselig liten kafè med gode muffins og boller.
 Etter det ble det en tur på Lambertseter hvor vi tok passbilder til lille E og så fikk mamman shoppet litt. Ikke helt det man så etter men men.
 
Denne granola oppskriften er hentet fra bloggen til http://trinesmatblogg.no/
Min søster har alltid "mast"" på at jeg burde prøve ut granola, så endelig fikk jeg prøvd det ut. Egentlig er det bare å putte i det du selv måtte ønske.
 
Granola
 
250 g havregryn
50 g mandler
50 g hasselnøtter
50 g kokos
50 g solsikkekjerner
50 g sesamfrø
50-100 g tørket frukt
25 g brunt sukker
1 klype salt
1 dl eplejuice
1 dl honning
1 ss smør
 
Hakk mandler og hasselnøtter og bland det sammen med alt det andre tørre.
 
I en kjele varmer du opp eplejuice, smør, honning og brunt sukker.
Når alt er løsnet heller du det over kornblandingen og rør godt.
 
Dekk en stekeplate med bakebapir og hell blandingen utover.
Sett i ovnen til steking på 140 C i 50-60 min. Husk å vend blandingen om hvert 15 min slik at kornblandingen ikke blir brent.
 
La blandingen avkjøles og tilsett den tørkede frukten, rosiner, aprikos eller cranberry.
Hell blandingen over på en krukke så holder den seg lenger.
 
Prøv ut granola med bringebærsyltetøy og naturell yoghurt, nam nam dette var digg:0)
 

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar