tirsdag 12. mars 2013

Butterflycake

 Nok en uke står på trappene, hjelpes som tiden flyr. Men godt er det for det betyr jo bare at våren og sommeren kommer snart, selv om det har blitt så kaldt igjen.

Denne kaka lagde jeg til festen jeg hadde i helgen. Den skulle egentlig blitt trukket med fondant, men det gikk ikke så bra denne gangen.
Mannen min som alltid lager fondanten. Et eller annet gikk galt denne gangen og den ville bare ikke binde seg sammen, men men sånt skjer også for de "proffe" bakerne vil jeg tro;0).
Så da måtte mannen på butikken å kjøpe marsipan. Ville vel helst ha hvitt trekk, men men.

 Sukkerbrød

4 egg
120 gr. sukker
85 gr. hvetemel
25 gr. potetmel
1 ts. bakepulver

Sett ovnen på 170 C

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.

Bland sammen alt det tørre og sikt det inn i eggedosisen.

Vend alt sammen forsiktig sammen og hell røra over i en 24 cm kakeform.
Jeg dekker alltid bunnen med et bakepapir.
Stek kaka på nederste rille i 35-40 min.

Fondant
Best resultat om du lager den noen dager i forveien og lar den hvile på benken godt innpakket.

Kaken delte jeg i tre og brukte bringebærkrem og pasjonsfruktkrem mellom lagene.

Så dekker du kaken med fondant/marsipan.
 
Brukte fondant til å lage sommerfuglene og borden rundt.
Kaka ble veldig god.

Kakebordet:0)


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar