søndag 10. februar 2013

Fastelavensboller

 I dag er det fastelaven og morsdag i ett og da må man jo bake boller.
I går fikk jeg prøvd ut det nye kjøkkenet mitt. Vi lagde deigen her i leiligheten først. Så pakket vi inn deigen godt før den skulle ut i kulda og inn i huset.
Så rullet ut bollene på den fine store benken min og fikk prøvd ovnen.

Søt gjærdeig

100 g sukker
100 g margarin
50 g gjær
4 dl melk
1 ts kardemomme
ca. 700 g mel

Smelt smør i en kaserolle og hell melken oppi.
Når blandingen er ca. 37 C løser du opp gjæren i væsken.
Ha væsken over i en bakebolle og tilsett sukker og kardemomme.
Elt inn melet til deigen er fast og smidig.
La deigen heve ca. 1 time.
Så tar du ut deigen og begynner å kna den og rulle ut til små boller.

La bollene heve på stekebrettet (1/2 time) før du setter de i varmluft på 180 C i 10-12 min.
 Jeg prøvde varmluft og det gikk veldig bra og bollene ble fort stekt.

Visp kremfløte til krem.
Del bollene i to og smør ut kremen på ene halvdel, før du setter på topplokket.
Dryss på melis på toppen.

Ha en god bakesøndag!

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar