søndag 24. juni 2012

Rabarbra suppe/kompott

I dag har det vært en fin dag, sol og skyer. Så i dag har vi vært hos hyttenaboen og fått litt rabarbra.
Så til dessert i dag blir det rabarbra suppe. Dette er noe mamman min alltid lagde når vi var små og er enkelt å lage.

Rabarbra suppe/kompott

Noen stilker med rabarbra.
Ca. 1 dl sukker (alt ettersom hvor søtt du vil ha det).
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker eller vaniljestang.

  • Kutt opp rabarbraen i små biter.
  • Legg det i en kjele og tilsett sukker og kanel.
  • Spe på med litt vann, alt ettersom hvor tykk/tynn du vil ha suppa. - kokes godt til alt er mykt og du har den "suppe" konsistensen du selv ønsker.


Serveres kald og med en litt vaniljekrem.
Velbekomme!

lørdag 23. juni 2012

"Croissant" fylt med rabarbra

Endelig er ferien her, men med været er det så som så med. Vi får håpe det kommer i løpet av disse tre ukene.
I dag er det St.Hans og da tenkte jeg å lage noe godt til kaffen, noe som smaker av sommer.
Etter noen turer på kaffebrenneriet for å kjøpe Croissant med rabarbara, som de har akkurat nå, ble jeg helt hekta. Det blir ikke helt sånn butterdeig-aktig, men nesten.
Men den er frisk og syrlig med gode minner fra barndommen:0)

 Croissant-deig
ca. 20 stk

250 g hvetemel
2 ss sukker
2 ss smør
25 g gjær
1 1/2 dl melk
1 egg
100 g kaldt smør til utkjevling



Fyll:
En bunt med rabarbra
ca. 1 dl sukker (smak deg fram)
 
Dette kokes sammen i noen minutter.


  • Bland mel, sukker og smuldre inn smøret.
  • Rør gjæren ut i kald melk og visp inn egget.
  • Elt det tørre og væsken sammen.
  • La deigen hvile i 10 min på benken.
  • Rull ut deigen som et kvadrat og høvl på smør med en ostehøvel.
  •  Brett så deigen sammen og kjevl ut deigen igjen. Legg så på et lag til med smør og brett sammen.
  • Så kjevler du deigen så tynn du kan (husk på å bruke masse mel til    kjevlingen) og del den i kvadrater.
  • Fyll så med rabarbra-syltetøy (avkjøles først) og brett de som trekanter.
  • Pensl litt i kantene med egg, slik at de fester seg bedre sammen.


  • La de etterheve i 1 1/2 time. Pensl så med litt egg.

  • Stekes i ca. 10 min i 200 grader til de er gylne og gjennomstekte.
  • Avkjøl på rist før servering.
Enjoy!!

Nam, så godt:0)





torsdag 21. juni 2012

Essie neglelakk fra ebay

Endelig turte jeg å bestille noe fra ebay. Siden jeg har fått dilla på neglelakk, tenkte jeg at jeg skulle prøve å få kjøpt Essie fra USA.
Dette gikk veldig greit og jeg kjøpte to farger for tilsammen 115,- NOK.
Dette er da inkl. shipping, tror jeg (har enda ikke fått noe etterkrav). Dette tok ca. 1 uke. Trodde faktisk det skulle ta litt lenger tid, men nei da.
De koster 8$ i USA, i Norge koster de 129,- for en, total rip off!
Jeg vil anbefale deg å sjekke ut på nett først før du kjøper ting her hjemme.

Kjøpte disse to fargene: Mojito Madness og Bobbing for Baubles.

Kule ikke sant!

onsdag 13. juni 2012

Chocolate cupcakes med Raspberry flavored buttercream

Det går litt tid mellom hver gang jeg blogger eller lager noe, men sånn er det bare.
I dag tenkte jeg at jeg skulle lage disse cupcakes'ene til sommerfesten vi skal ha på jobben i morgen.
Oppskriften har jeg funnet Her.

 Chocolate Cupcakes:
Gir ca. 16-18 cupcakes

1/2 cup (50 g) Kakao pulver
1 cup (240 ml) kokende vann
1 1/3 cups (175 g) mel
2 ts bake pulver
1/4 ts salt
1/2 cup (113 g) usaltet smør, romtemperert
1 cup (200 g) sukker
2 store egg
2 ts pure vanilla extract

Ta det varme vannet og hell over kakaoen. Rør til alt er løsnet opp og avkjøl til romtemperatur.

Rør sukker og smør godt sammen til det blir fluffy.

Tilsett så ett og ett egg av gangen mens du rører de inn.

Bland sammen mel, bakepulver og litt salt og sikt det så inn i røra.

Til slutt tilsetter du kakao-røren. Bland godt sammen og hell over i muffinsformer.

Steketid: 190 grader i 16-20 min, alt etter som. Sjekk med en tannpirker om de er ferdige.



Sånn ser de ut ferdig stekt


Lagde denne enkle frostingen:

Vanilla Raspberry Buttercream
115 g romtemperert smør
1 ts vanilla extract
1/8 ts salt
455 g melis
2 ss bringebær syltetøy 
Tilsett litt raspberry flavor (hvis du har).

Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin untatt melis som skal blandes i tilslutt, når du har kjørt smøret litt i mikseren.
Jeg tilsetter smakstilsetteren til sist og litt farge, som her er litt rød så den får en sånn fin pink farge:0).



Ferdig pyntede cupcakes:0)







søndag 3. juni 2012

Heklede lykter

I dag regnet det litt på morningen, så da ble det en inne dag. Litt kjedelig synes nå jeg, men det er da man som oftest leser eller driver med hobbysysler.
Idag valgte jeg denne oppskriften på heklede lykter. Disse trer du utenfor hva du enn har av glass. Jeg hadde noen helt enkle glass telys-lykter.

Oppskriften finner du her
Jeg gjorde en annen vri og droppet undersiden.
1. Legg opp luftmasker(lm) til du får en ring som passer rundt nede på glasset du evt skal hekle til.
2. Fest ringen med en kjedemaske (km).
3. Neste omg: 4 lm (første stav i omg), hopp over en m i forrige omg, * en stav(st) i neste m, 1lm, hoppover en m i forrige omg*. Gjenta mellom * ut omg. Den siste lm festes i 3. m i den første st i omg med en kjm.
5. Gjenta til glasset er dekket. På sise omgang lagde jeg 3 lm, slik at den strammer seg litt til. Fest så trådene.


Slik ser de ut ferdig. Jeg festet et lite bånd rundt. Søte!?

Slik ser de ut med lys:0)